De flesta som följer Vasaloppet har hört namnet Oskar Svärd. Under 16 år har han varit elitaktiv långloppsåkare med 3 segrar i Vasaloppet, 3 segrar i Jizerska och 1 seger i Marcialonga som främsta meriter. Från senare år känner man igen hans stämma som expertkommentator på tv-sändningarna av Ski Classics. Han är numera också tränare för ett Team Eksjöhus, ett långloppslag i Ski Classics. Dessutom är han fortfarande aktiv som multisportare och med guld i lag-VM i adventure racing som garant för att han är i toppklass även där.

Som ni förstår finns det gott om anekdoter från Oskars liv att både fascineras och inspireras av! Men som om det inte vore nog med att lyssna på alla strapatser, så kommer Oskar också prata om träning. Mer specifikt kring skidträning, både som alternativ idrott och som huvudidrott.

Hur kan en triatlet eller löpare ha nytta av skidträning under sitt träningsår? Hur ska en skidåkare lägga upp året för att satsa mot t.ex. Vasaloppet? Detta är exempel på frågor som Oskar kommer försöka ge svar på.

VAR? NÄR? HUR?

Föreläsningen är på Livgrenadjärmässen tisdagen den 22/11 kl 18:00. Anmälan till föreläsningen görs på denna länk.

Vi inleder med ett lite matigare fika innan vi släpper fram Oskar. Föreläsningen blir uppdelad i två block, det första mer inspirationsinriktat och efter en kort paus övergår vi i mer träningsinriktad diskussion.

Både föreläsningen och fikat är gratis för NocOut:s medlemmar. Inte medlem än? Ingen fara, ett medlemskap fixar du snabbt härMedlemskap innebär, utöver roliga event som denna föreläsning, också en härlig gemenskap året om på alla våra gemensamma pass.