Igår var det dags för vårt klubbmästerskap i rullskidor. Vädret (och väderprognosen) gjorde tappra försöka att släcka tävlingsgnistan hos folk men det bet inte på de 8 klubbmedlemmar som tagit sig till Ljungs kyrka för att köra om de ädla valörerna. Eftersom vårt KM är öppet fanns också ytterligare 3 åkare på startlinjen som förgyllde med sin närvaro.

Ut från start kopplade vår egen Jakob Karlsson ett grepp om loppet tillsammans med den mycket lovande junioren Theo Malm från Vreta SoMK. De två skulle hålla ihop genom hela loppet och försökte rycka ifrån varandra om vartannat. Till slut skulle tätstriden avgöras med en spurt där Jakob visade att han än så länge är den starkare av de två. Bakom täten blev det snabbt utspritt på den 6,7 km långa varvbanan och där åkte Olof Persson inte på silverplats medan Thomas Nordman tog hand om bronspengen.

På damsidan kom Antonia Tengbom och Mikaela Karlström till start. Antonia tog taktpinnen och lät den smattra i takt med stavspetsarnas obarmhärtiga behandling av den oktoberblöta asfalten. Med en ledning från start till mål säkrade hon guldet och Mikaela såg med sin andraplats till att kampen om den totala klubbmästartiteln fortsätter vara en rafflande följetong.

Resultat från NyTa time finns på denna länk.

Ps. Nästa helg, den 9/10, skulle Kimstadrullen ha gått av stapeln. Den kommer tyvärr inte att bli av men de erbjuder en tempoträning på samma bana. Mer information på https://www.laget.se/kimstadgoiftavling/Page/258488 Ds.