Äntligen december och om en vecka är det äntligen dags. För julafton tänker du? Det är förvisso rätt men det vi tänker på är såklart X-Miles!

I år har vi även en nyhet kopplad mot X-Miles. Tygmärket utgår och istället kommer klubben att skänka en krona per sprungen miles till välgörenhet.

Vad är X-Miles?

X-Miles är löparnas motsvarighet till cyklisternas Rapha Festive500. Idéen är kapad rakt av (det ska vi inte hymla med). Tanken är att du väljer något av nedanstående distansutmaningar för de åtta dagarna mellan jul och nyår.

  • X-Miles 100 (16 mil)
  • X-Miles 50 (8 mil)
  • X-Miles 25 (4 mil)

Hur du sen väljer att lägga upp det är upp till dig. Antingen sprider du ut dina miles varje dag eller så tar du färre men längre pass. Hur du gör och hur du tar dig mot ditt mål spelar ingen roll (så länge det är till fots). Gå, jogga eller spring. Det viktigaste är att du tar dig framåt. Kom ihåg att varje miles räknas oavsett vilket tempo du håller.

Se det här som en rolig utmaning för dig själv. Kanske ett sätt för dig att komma igång eller en möjlighet till lite rörelse mellan allt sittande.

Skriv upp dig i länkat ark och rapportera in dina miles som du klarat av (inte tid). Genom att skriva in hur långt du sprungit i arket kan du hålla koll på hur du ligger till mot ditt mål samtidigt som kan inspireras av andra deltagare.

Anmälan och uppföljnings-fil: X-Miles 2022

Hej då tygmärke – Hej välgörenhet!

Som vi nämnde i ingressen kommer tygmärket i år utgå och istället kommer vi skänka pengar till välgörenhet. Premisserna är enkla. För varje sprungen miles ni gör så skänker klubben en krona till Novahuset.

För dig som inte vet så är Novahuset en ideell lokal förening i Linköping som erbjuder stöd och rådgivning till personer som har blivit utsatta för någon form av sexuellt övergrepp, oavsett om övergrepp skett online eller offline. De arbetar även förebyggande och erbjuder workshops och föreläsningar i skolklasser och utbildar yrkesverksamma, exempelvis skol- och vårdpersonal.

Vi hoppas det här kan ge er en extra knuff till att ta er ut och varför inte själv göra en liknande grej där du skänker en slant till välgörenhet för varje sprungen miles.

Vilka får vara med?

Alla får såklart vara med, även du som inte är medlem. Vill man bli medlem så kostar det fortsatt 500 kronor för ett helt kalenderår och går man med nu så får man 2023 på köpet (klicka här).

Med andra ord. Gillar du att röra på dig så är det bara att hoppa på tåget. Sprid eventet med vinden till era träningsvänner som vill ha en sista kul utmaning innan vi lämnar 2022 till historien! Glöm inte bort att rapportera din framfart i sociala medier med hashtag #XMiles så att vi kan inspirera och peppa varandra.

Nu laddar vi batterierna för härliga löprundor i mellandagarna – Let’s do the X-Miles!