Under februari månad körde vi löpskolning i anslutning till våra intervallpass tillsammans med vår numera klubbsponsor Aktivitus. Mycket uppskattat inslag med välfyllda pass där vi trillades i att springa ”rätt”. Se klippet nedan för att se hur skoj vi hade det.

Kanske fick du mersmak kring detta med löpteknik eller du kanske missade tillfällena och vill ha individuell feedback. Ja, då kommer här ett fint erbjudande från Aktivitus för detta med en väl tilltagen rabatt. Erbjudandet sträcker sig fram till 31 mars.

Du har väl förresten inte missat att Aktivitus har öppet hus torsdagen den 9 mars? Mer info hittar du här: Aktivitus – öppet hus!

Funktions- och löpteknikanalys

Kombination av funktions- och löpteknikanalys där vi går till botten med varför du springer som du gör. Att mäta styrka och rörlighet och sedan applicera det på din löpteknik ger den mest heltäckande analysen av din löpning!

  • Löpstegsanalys: Du får direkt feedback på ditt löpsteg, där vi eventuellt korrigerar ditt rörelsemönster. Vi kontrollerar visuellt stegfrekvens, kroppsposition, fotisättning och tyngdpunkt i olika hastigheter. Finns det behov så arbetar vi tillsammans fram en mer energisnål teknik.
  • Funktionsanalys: Syftet med vår funktionsanalys är att identifiera dina förbättringsområden inom rörlighet och styrka kopplat till de krav som löpning ställer. Med hjälp av TE3 Mobility Analysis mäter vi din rörlighet och får ut siffror på rörlighet och asymmetrier i hela kroppen.

Genom utvalda funktionella tester bedömer vi din styrka och stabilitet. Utifrån eventuell stelhet, svaghet/instabilitet och asymmetrier får du ett individuellt styrke- och rörlighetsprogram som du kan komplettera din löpträning med. Analysen är perfekt för dig som vill öka kroppens tålighet till löpning och skapa fysiska förutsättningar för en bra löpteknik. Analysen mynnar ut i ett träningsprogram som du kan köra hemma eller på gym med avsikten att stärka upp kroppen så den tål löpningen men också för att du ska orka hålla en god hållning i din löpning. Detta program innefattar rörlighet och styrka. Läs mer här: Funktions- och löpteknikanalys.

Pris: 2090 kr 1567 kr (25% rabatt!!!)

Avancerat test – löpning

Utöver ovannämnda funktions- och löptekniksanalys så har Aktivitus en stor katalog av andra tester. När vi ändå är inne på löpning kan vi slå ett slag för deras avancerade test för löpning. Under det här testet mäter de laktat för att bestämma din grenspecifika uthållighet.. Pulsvärden på Aerob och Anaerob tröskel samt fettförbränningskapacitet ges. Här får du svar på hur dina personliga träningszoner skall se ut.

Med andra ord perfekt om du nyligen skaffat dig pulsklocka och inte vet riktigt hur du skall använda den i din träning eller om du har en sedan innan och behöver uppdatera dina värden. Utöver resultatet av analysen så får do även råd muntligt hur du bör träna för att förbättra din kondition samt vad som kan vara rimliga målsättningar för dig inför olika motionslopp. Du kommer alltså kunna omsätta ditt testresultat i praktiken. Inte bara siffror på ett papper utan även förståelse för dem samt förslag på förbättring. Läs mer här: Avancerat test – löpning.

Pris: Ordinarie pris är 1790 kr men som medlem i IK NocOut.se har du 10% på detta (och alla andra test). Du betalar därför 1611 kr.

View this post on Instagram

A post shared by IK NocOut.se (@nocout.se)