För lite mer än två år sedan fick vi en förfrågan från svenska triathlonförbundet om vi kunde hjälpa till att hitta en guide i triathlon åt en tjej vid namn Sophie Petersson. Inlägget gav resultat och hon hittade en pilot i form av vår klubbkompis Christian Rybak. Sophie är numera även hon medlem i NocOut.se och hörde nyligen av sig och undrade om vi kunde kolla av intresset igen. Hon önskar nämligen att ha tillgång till ytterligare en guide i sin träning.

Sophie bor i Linköping och har en syn- och hörselnedsättning (men kan kommunicera i tal) behöver en guide för att kunna cykla och springa. Simning klarar hon själv i bassäng så du behöver nödvändigtvis inte kunna simma. Främst behövs guiden till träning, men hon är intresserad av att tävla så det kan förekomma också. Hon har tidigare kört Vadstena Triathlon (sprint).

Vilka farter bör du kunna köra för att funka som guide åt henne?

  • Cykling – Sker på tandemcykel som Sophie har. Snittfarten brukar hamna kring 28-30 km/h.
  • Löpning – Varierar mellan 06:30-07:30 min/km beroende på typ av pass.

Är du nyfiken eller intresserad så hör av dig till oss på info@nocout.se så förmedlar vi kontakten vidare. Har du frågor eller funderingar hur det går till att vara guide så är man välkommen att kontakta hennes nuvarande, Christian, på telefon 070 962 01 50.