Denna kväll bytte vi ut intervallerna på arenan mot att springa klubbmästerskap. 21 personer kom till start, och distansen var 5000 m. Kvällen bjöd på något lägre temperaturer än vi vant oss vid samt lite regn, vilket åtminstone undertecknad tyckte var behagligt att springa i. Loppet genomfördes i två heat, ett med förväntad sluttid över 20 minuter och ett med förväntad sluttid under 20 minuter.

Resultat

Resultat finns här: https://ext.nytatime.se/race/?race=cNWq2e79M9MZsqE5b

Damer

I damklassen höll tättrion med Esther Visser, Mikaela Karlström och Erika Fredrikson ihop i princip hela vägen, med endast små omkastningar vid passeringarna. Det var först på sista varvet som klungan drogs isär något, och på spurtrakan var Ester allra starkast. Mikaela tog hand om andraplatsen och Erika tog brons. Mycket kul att se ett så jämnt lopp!

Jimmy Thörnberg, KM 5000 m 2023-07-05. Foto: Tomas Hagström

Herrar

I herrklassen tog Jimmy Thörnberg kommandot direkt och släppte det aldrig. Med sina 16:47 tog han hem en klar seger. Om andra- och tredjeplatsen var det betydligt tätare. Björn Tännström drog länge, men på sista varvet var Henric Fröberg något snabbare.

Vi tackar alla för fina insatser, och siktar nu mot nästa KM: olympisk distans (triathlon), den 6 augusti.