Tävlingssäsongen och mängder utav lopp rullar på. Under den senaste helgen har ett gäng swimrun-lopp hunnit avverkats samt även ett fjällmaraton.

Lisa Ring tog hem segern i Karlshamn

För lite mer än en vecka sedan arrangerades swimrun-loppen Hoka Island Challenge samt Farleden. Till Karlshamn och Hoka Island Challenge lopp hade Team Hektor (Emma och Tomas), Team Sylvan (Fredrik och Jessica) samt Lisa Ring (som en del av Team AdeventureQueens) tagit sig för att simspringa totalt 22 kilometer. Lisa och hennes parhäst Josefin Jangvert hade uppenbarligen en bra dag då de vann damklassen. Tyvärr fick Team Hektor avbryta på grund av skada medan Team Sylvan tog sig hela vägen från start till mål.

NocOutare på pallen i Arkösund

Söndagen den 23 juli var det dags för Farleden, med start och mål i Arkösunds skärgård. Under detta lopp kunde man antingen välja att köra antingen Farleden (totalt 15 kilometer) eller Farleden inomskärs (8 kilometer). Från klubben kunde vi se Linnea Neckman ta hem förstaplatsen i inomskärs loppet. På det ”stora” loppet tog Mikaela Karlström en andraplats på damsidan. Utöver nämnda pallplatser så gjorde även Anneli Wärdig och Niklas Åkerström fina insatser.

Team MorOchDotter vann i Jönköping

I lördags så gick även Jönköping swimrun utav stapeln i … ja, Jönköping. Distanserna som erbjöds var antingen 15 kilometer eller 35. De flesta deltagarna hade valt det första alternativet. Från klubben fanns 2.5 lag på startlistan, Team MorOchDotter med Illona och Kjerstin Schouten, Team LookOut med Allard Haarman och Andreas Edquist samt Två Näbbdjur med Lisa Ring som en del av teamet.

Illona och Kjerstin Schouten blir intervjuade efter segern i Jönköping Swimrun. Foto: Elin Elderud

För mor och dotter Schouten gick det så pass bra att de gick och vann damklass på 15 kilometer. Detta race var även Kjerstins första långa swimrun-tävling (debuten gjordes under Blöta Björnens swimrun i slutet på maj). Minst sagt en hyfsad start på swimrun-karriären och vi lär säkert få se mer utav Team MorOchDotter framöver.

Kvintett sprang fjällmaraton

Anna Ahlbeck, Henric Fröberg, Henning Färnström, Catharina Österman och Andreas Karström innan starten utav Salomon 27k den 30 juli 2023.
Foto: Anna Ahlbeck

I helgen var det inte heller bara swimrun som gick utav stapeln utan även fjällöpning och KIA Fjällmaraton (12k och 27k). En kvintett från klubben i form av Andreas Karström, Anna Ahlbeck, Catharina Österman, Henning Färnström, Henric Fröberg samt Henrik Schultz tog sig an den långa distansen med knappt 1000 höjdmeter.

Har vi missat dig?

Vi försöker att hålla koll efter lopp där ni är ute och representerar klubben. Tyvärr är det inte enkelt. Varken att hålla koll på alla klubbkompisar och alla lopp som går av stapeln. Har vi därför missat just dig och din insats så hör gärna av dig till info@nocout.se. Vi vill väldigt gärna höra mer och sprida din upplevelse och din insats. Oavsett vart du hamnat i resultatlistan.