Under torsdagskvällen var det febril aktivitet ute på Tinnerö. Klubbens öppna klubbmästerskap i tempo-cykeln arrangerades äntligen efter ett års uppehåll. Efter att i många år kört eventet på Ledbergs-rakan flyttades årets arrangemang ut till Tinnerö och en 23 kilometer lång tur och retur-slinga med start och mål vid Fröberget och med vändpunkt strax efter Blå lagunen.

Stor uppslutning

39 stycken glada cyklister kom till start fördelat på 9 damer och 30 herrar. Eftersom det var ett öppet klubbmästerskap så deltog även kompisar från CK Hymer, MIND Triathlon och Mjölby CK. De var dock utom tävlan och hade inte möjlighet att plocka hem de åtråvärda medaljerna och KM-poängen. Med det sagt så hade vi 24 stycken pigga och starka klubbkompisar på startlinjen.

Jimmy Thörnberg under KM I tempocykling den 10 augusti 2023. Foto: Andreas Edquist

Eftersom cyklisterna släpptes iväg med en minuts mellanrum var det svårare än vanligt att följa de olika ”striderna” kring placeringarna. Den enda punkt vi kunde följa placeringarna var vid vändningen. Därefter fick det bli en lååång väntan. Vad gäller topp treplaceringarna för vårt KM på dam- respektive herrsidan  togs medaljerna utan några små marginaler.

Damer

  1. Mikaela Karlström
  2. Åsa Danell
  3. Antonia Tengbom

Herrar

  1. Jimmy Thörnberg
  2. Allard Haarman
  3. Niklas Åkerström

Hela resultatlistan hittar ni på följande länk: Resultat: KM Tempo 2023

Tack alla

Tack alla ni som deltog och förgyllde kvällen. Vi vill även rikta ett stort tack till tävlingsledare Magnus Ahlsén för en väl uppstyrd kväll och avslutningsvis även tack till alla er funktionärer som bidrog till att det blev så bra som det blev. Tack.

Kommande KM – Samt ett till i cykel … 

Nästa klubbmästerskap som står på schemat är den i öppet vatten-simning den 2 september samt i terränglöpning den 3 september.

Vi kan även hinta om att det även planeras för ett mer terrängbetonat cykel KM så håll utkik!

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by IK NocOut.se (@nocout.se)