Tinnis (utomhusbadet) har stängt för säsongen och höstterminen har börjat på skolorna. Tydliga tecken på att det börjar bli dags för oss att börja simma inomhus (även om några öppet vatten-pass återstår). Likt i våras kommer vi under kommande höst och vinter ha inomhustider i både Ljungsbro simhall och Tinnerbäcksbadet. Ni som varit med förr kommer se att det är precis samma tider som gäller.

Vi har även planer för att hålla nybörjarkurser i Ljungsbro men mer information om det kommer framåt.

Simtider i höst/vinter

Det kommer finnas goda möjligheter att lära sig och eller utveckla sin simning då vi under en vanlig vecka kommer ha 5 (!) bokade tillfällen för simning.

  • Måndagar, Ljungsbro simhall, hela bassängen, 17:30-19:00
  • Tisdagar, Tinnerbäcksbadet, två banor, 19:30-20:30
  • Onsdagar, Tinnerbäcksbadet, två banor, 06:40-07:40
  • Torsdagar, Tinnerbäcksbadet, två banor, 06:40-07:40
  • Lördagar, Ljungsbro simhall, hela bassängen, 08:30-10:00

Tiderna i Tinnerbäcksbadet börjar gälla från och med vecka 34 och tiderna i Ljungsbro simhall vecka 35. Med andra ord är första simpasset i Tinnerbäcksbadet tisdag den 22 augusti medan första i Ljungsbros simhall är den 28 augusti.

Vi kommer under hösten göra en utvärdering kring våra simtider för att se om vi ska ändra eller ta bort någon bassängtid.

Vad gäller?

Ljungsbro simhall

Under dessa tider i Ljungsbro så har vi hela bassängen för oss själva. Som extra grädde på moset så ingår entréavgiften i ditt medlemskap (som endast kostar 500 kronor per kalenderår (länk: Bli medlem)). Det enda du behöver göra är att ta med dig badkläderna och simma.

På våra simpass förekommer inga utpekad tränare på bassängkanten även om det kan förekomma under vissa pass. Det förekommer dock olika grupperingar som simmat tillsammans väldigt länge och som har färdiga pass med sig. Tveka inte att göra dem sällskap. Vill du simma själv så är bana 1 och 2 reserverade för det ändamålet. Bana 3 till 7 finns det alltid ett pass att hänga på.

Tinnerbäcksbadet

För att simma på våra tider i Tinnerbäcksbadet måste du betala entréavgiften. Antingen betalar du per tillfälle eller så skaffar du något form av stämpel-, månads- eller årskort. Klubben står för banhyran.

På dessa simpass förekommer ingen tränare på bassängkanten.. Det är dock vanligt förekommande att man hittar en klubbkompis på plats som har ett pass med sig. Torsdagar är exempelvis sedan väldigt lång tid tillbaka känt som ”paddeltorsdag”. Vilket innebär att merparten av simpasset simmas med paddlar och dolme.

Facebookgrupp – NocOut.se – Simning

Är du användare av Facebook så kan vi passa på att tipsa om vår Facebook-grupp som rör simträning. I gruppen NocOut.se – Simning publiceras bland annat inlägg om kommande pass.