Skidsektionen hade sitt öppna KM i rullskidor, Ljungsjön Runt. 12 trotsande rullskidåkare kämpade mot dom hårda vindarna denna soliga dag. 1 dam och 11 herrar. Tre varv runt Ljungsjön där vinden skulle ta tag i åkarna ordentlig ute på dom öppna fälten bort mot bortre delen av banan.

KM rullskidor 2023

Fältet spreds ut redan under första varvet med undantag av Oskar Grangert som lyckades bita sig fast vid Thomas Lowén från Vreta samt parfejden där Niklas Åkerström gentlemannamässigt tog vinden för Antonia Tengbom. Theo Malm  från Vreta orkade att hänga på Jakob Karlsson ett tag men rätt snabbt så blev det lucka mellan ettan, tvåan och trean i KM’et. Familj och vänner som stod och hejade på och gjorde åkarbrasor vid varvningen fick se Jakob in som etta, sedan Olof Persson som två och Thomas Nordman som rullade in som trea.

Hur gick det då i parkampen mellan Niklas och Antonia. Jo, mot slutet av tredje och sista varvet så tryckte Antonia på lite och drog i från i sista backen och slakmotan upp mot målgången.

Resultat KM rullskidor 2023

Grattis till alla som genomförde loppet.

Nästa KM, 1500m inomhus den 22/11.

Vi ses och hörs igen från skidsektionens event i vinter!

/Skidsektionen