För lite mer än ett år sedan genomförde vi ett swim camp i Nyköping. Ett lyckat läger där vi simmade tre pass, sprang en gång och hade det jättetrevligt. Och lyckade läger kan vi inte få för lite av så därför har vi nu planerat för ett liknande simläger i början på nästa år.

Agenda och upplägg

Lägret under två dagar (från 3 till 4 februari) och vi kommer att likt förra gången bege oss till Nyköping. Denna gång blir det inte Sunlight Hotell utan Hjortensbergsbadet. Vi kommer att simma totalt tre stycken simpass. Preliminära simpass är i skrivande stund nedanstående (vi jobbar på att förlänga tiden lördag förmiddag samt söndag morgon med 30 minuter).

Lördag

 • 09:30 – Incheckning
 • 10:15-11:15 – Lägrets första simpass
 • 11:45 – Lunch
 • 13:00-13:45 – Löpning (valfritt)
 • 13:00-14:00 – Simteori
 • 14:30-16:30 – Lägrets andra simpass
 • 18:30 – Middag på stan

Söndag

 • 07:30 – Frukost
 • 08:30 – Utcehckning
 • 09:00-10:30 – Lägrets tredje och sista simpass
 • 11:00 – Hemfärd

Uppläggen för simpassen är inte ristade i sten. En sak som däremot är säker är att Pontus Forsberg som vanligtvis syns till vid bassängkanten i Ljungsbro simhall följer med till Nyköping och kommer coacha oss. Pontus är utöver Årets NocOutare 2023 även utbildad simtränare så vi är i trygga händer.

För vem?

Vem kan då vara med på lägret? För att få ut större glädje av passet bör du kunna simma frisim (läs crawl) någorlunda. Du behöver inte vara en Sarah Sjöström men du bör kunna grunderna och ta dig framåt. Helt enkelt ha simning som träningsform och simma såpass obehindrat att man blir trött i kroppen (och inte av att man exempelvis inte behärskar andning).

Anmälan och detaljer

Lägret kan dessvärre inte ta en obegränsat mängd klubbkompisar utan vi kan vara maximalt 28 stycken (först till kvarn). Själva simlägret kommer initialt att kosta 750 kronor per deltagare. Blir det dock fulltecknat så kommer priset att bli billigare. Länk till anmälan hittar du här: Anmälan – Swim Camp 3 till 4 februari i Nyköping

OBS! Anmälan stänger den 22 januari klockan 23:59. Därefter är det reservlistan som gäller utifall det blir avhopp.

Boende på BadaBo

Vart ska vi då bo? Jo, vi kommer bo i vandrarhemmet som ligger cirka 150 meter från Hjortensbergsbadet. Vi bor i delade rum där varje rum är utrustade med två stycken våningssängar. Det blir med andra ord riktig härlig ”lägerkänsla”. I samband med anmälan kan du uppge om du önskar att dela rum med någon speciell. Vi kommer att i största möjliga mån rumsfördela efter önskemål.

Frukost, lunch och middag

Lunch (på lördagen) samt frukost (på söndagen) ingår i anmälningsavgiften. Lunchen är husmanskost inkl. bröd och sallad och frukosten består av macka, juice, ost, kalkon, yoghurt, frukost samt kaffe och te. Middagen (på lördag kväll) planerar vi att genomföra på en restaurang inne i Nyköping. Denna middag är frivillig som man får bekosta ur egen ficka. När du anmäler dig uppger du eventuella allergier eller matpreferenser.

Ytterligare frågor?

Har du några frågetecken som behöver rätas ut är du välkommen att kontakta lägergeneralerna Andreas Edquist eller Emma Hektor.