Den 26 juni bjöd på en riktigt varm sommarkväll, när vårt klubbmästerskap på 5000 m avgjordes. Hög temperatur och lite vind innebar tuffa förutsättningar, men många stod ändå för starka prestationer.

Loppet avgjordes i två heat, där samtliga damer sprang i samma heat – lätt att följa, med andra ord. Annelie, Erika och Antonia höll ihop vid första passeringen, och det var först halvvägs som fältet började spricka upp något. Med ett par varv kvar hade Annelie ett försprång på ett tiotal sekunder, som sedan höll sig in i mål. Erika var i sin tur 15 sekunder före Antonia, som tog bronset.

Herrtävlingen utvecklade sig till en duell, där Jimmy tidigt drog ifrån men blev sedan ikappsprungen av Henric. Henric hade några meters försprång in på upploppet men med en stark spurt kunde Jimmy gå om och ta hem guldet. Kampen om bronset vanns av Calle, några sekunder före Johan på fjärde plats.

Resultaten finns här: https://ext.nytatime.se/race/?race=6WNYKBkkkQcQqs4aT

Nästa klubbmästerskap är triathlon olympisk distans, den 4:e augusti. Hoppas att vi ses då!