Vid 70s-20s springer man 70 sekunder och vilar 20 sekunder. Under vilan kan man stå still eller gå SAKTA framåt. Detta görs 5 gånger innan vi vilar i tre minuter. Sedan upprepas detta 2 ggr till. Totalt alltså 15 styckna 70 sekunders repetitioner. Mellan varje serie (dvs då vi vilar 3 minuter) återsamlas vi vid starten.

Den fart man kan börja med är samma fart man har på 6×1 km intervallerna eller för de som vågar kanske 1-2 sekund snabbare per 200 m. Det är lite svårt att mäta farten på denna intervallform eftersom man ju börjar på olika ställen på löparbanan hela tiden.
För er som känner till er mjölksyregräns så skall pulsen aldrig egentligen gå över den. Farterna i alla serie skall som vanlig vara lika men som alltid bättre att börja lite för sakta än för fort innan man vet sin förmåga. Nu har vi ju lärt oss att det är svårt att hålla sig under mjölksyregränsen på denna typ av pass när man kör i grupp. Det skadar säkert inte att ”tävla” lite om man inte har för mycket annat hårt på programmet. Men det behövs inte för detta pass. Ta det lugnt i början bara. Första två 70 sekunders löpningarna kan man ju se som lite upptrappning.