När

25 april, 2023    
17:30 - 19:00

Var

Slaka
Gamla Kalmarvägen, Linköping

Event Type

Karta Otillgänglig

Äntligen har det blivit varmare ute ljusare om kvällarna. Detta innebär att vi nu inleder första steget av triathlonsäsongen genom att köra duathlon. Helt enkelt triathlon fast utan simningen!

Vi kommer att köra på olika ställen så kolla in här när det närmar sig. Då borde det finnas lite mer matnyttig information i form av vad vi ska köra och vart.

Dagens pass

Förra veckan spenderade vi mest tid löpandes. Det vänder vi på nu och lägger mest tid på cykeln.

Vi kör 3-4 gånger cykel + löp, beroende på hur mycket man vill köra för dagen.

Cykelsträckan är 5,5 km lång, med vändpunkter här (länk) och här (länk).

Löpsträckan är 1,2 km lång, med vändpunkt här (länk).

Vi ses i Slaka (länk) med start av passgenomgången kl. 17:30.

Vad behöver man?

Vi kan börja med det viktigaste. En hjälm. Denna ska du ha på huvudet under tiden som du cyklar (behövs inte på löpningen). Utöver det så behöver man en cykel och ett par löparskor samt såklart träningskläder. En bra grej att ha med sig är även lite vatten. Utöver det så kommer man långt med vilja och lite pannben.

Vad är duathlon?

Som vi varit inne på i texten här ovan så är duathlon samma sak som triathlon fast simningen ersätts av löpning. På duathlontävlingar kör man alltså då löpning följt av cykling och därefter löpning igen. Distanserna kan variera men oftast brukar det vara 5 kilometer löpning först, 20 kilometer på sadeln och till sist 2.5 kilometer i löparskorna. Det är en rolig träningsform där man får träna på att växla men även springa innan och efter en cykeltur. Det brukar kännas.

Vem är duathlon för?

Likt triathlon så är det för alla. En fördel, som många brukar se det, är att man inte behöver simma. Vilket borde göra det intressant för fler. Och som redan nämnt behöver man endast ha en hjälm, cykel och löparskor för att kunna praktisera triathlon. Vilken typ av cykel spelar egentligen ingen större roll (även om det med fördel är enklare med en racer).

Likt alla andra pass så är det öppet för alla oavsett ens ambitionsnivå eller om man är nybörjare eller erfaren. Passet går att anpassa efter ens egna förutsättningar. Vi gör det här för att vi tycker det är kul. Kom ihåg det!