När

18 maj, 2024    
11:21 - 13:00

Var

Event Type

Likt förra året kommer även årets klubbmästerskap i swimrun att gå i samband med Åtvidaberg Swimrun. Ett roligt och publikvänligt lopp där hen med flest varv under 99 minuter står som vinnare. Skulle två personer ha lika många varv så är den som gjort dess varv snabbast som vunnit.

  • Var? I Åtvidaberg med utgångspunkt Bysjöbadet.
  • När? Lördagen den 18 maj klockan 11:21 till 13:00.

Banan

Som brukligt i swimrun så simmar och springer man om vartannat. Ett varv är 2500 meter och är fördelat på 600 meter simning (längsta simsträckan är på 250 meter) och 1900 meter löpning (längsta löpsträckan är på 1000 meter). Löpningen sker på underlag från asfalt till gräs och obanad terräng medan simmet görs i närliggande sjö, Bysjön. Vattentemperaturen brukar vara på behagliga 15-17 grader. Många kanske skräms av den låga vattentemperaturen men med tanke på att man kör i våtdräkt (finns fåtal att låna!) så är det inte så farligt utan välkommet efter löpning.

Anmälan

Anmälningsavgiften är 200 kronor men klubben står för halva avgiften för dig som är medlem. Det kostar med andra ord dig ynka 100 spänn för detta trevliga lopp. Glöm inte att i anmälan uppge IK NocOut.se som din klubb.

Anmälan görs via följande länk: Anmälan Åtvidaberg Swimrun (klubbmästerskap).

Övrig information

Som nämnt ovan finns ett fåtal våtdräkter att låna. Är du med andra ord nyfiken på att testa swimrun så är det här ett ypperligt tillfälle. Både för möjligheten att låna dräkt men även då banan är väldigt nybörjarvänlig.

Övriga tävlingsregler hittar ni under följande följande länk: Åtvidaberg Swimrun – Tävlingsinfo

Vi tackar Nils Winge och Åtvidaberg Swimrun för att vi får möjligheten att köra vårt klubbmästerskap i samband med denna tävling.