När

20 maj, 2023    
11:21 - 13:00

Var

Event Type

Likt förra året kommer även årets klubbmästerskap i swimrun att gå i samband med Åtvidaberg Swimrun. Ett roligt och publikvänligt lopp där hen med flest varv under 99 minuter står som vinnare. Skulle två personer ha lika många varv så är den som gjort dess varv snabbast som vunnit.

  • Var? I Åtvidaberg med utgångspunkt Bysjöbadet.
  • När? Lördagen den 20 maj klockan 11:21 till 13:00.

Banan

Som brukligt i swimrun så simmar och springer man om vartannat. Ett varv är 2500 meter och är fördelat på 600 meter simning (längsta simsträckan är på 250 meter) och 1900 meter löpning (länga löpsträckan är på 1000 meter). Löpningen sker på underlag från asfalt till gräs och obanat terräng medan simmet görs i närliggande sjö, Bysjön. Vattentemperaturen brukar vara på behagliga 15-17 grader. Många kanske skräms av den låga vattentemperaturen men med tanke på att man kör i våtdräkt (finns fåtal att låna!) så är det inte så farligt utan välkommet efter löpning.

Anmälan

Anmälningsavgiften på 300 kronor bjuder klubben dig som medlem på. Det är med andra ord helt kostnadsfritt att delta. Anmälan görs via följande länk: Anmälan Åtvidaberg Swimrun (klubbmästerskap). Glöm inte att i anmälan uppge IK NocOut.se som din klubb. Redan anmälda NocOutare (och övriga deltagare) ser du på denna länk.

Övrig information

Som nämnt ovan finns ett fåtal våtdräkter att låna. Är du med andra ord nyfiken på att testa swimrun så är det här ett ypperligt tillfälle. Både för möjligheten att låna dräkt men även då banan är väldigt nybörjarvänlig. Övriga tävlingsregler hittar ni under följande följande länk: Åtvidaberg Swimrun – Tävlingsinfo

Vi tackar Nils Winge och Åtvidaberg Swimrun för att vi får möjligheten att köra vårt klubbmästerskap i samband med denna tävling.