När

28 februari, 2024    
19:30 - 20:30

Var

Event Type

Ett bra sätt att springa snabbt på tävling är att springa snabbt på träning – och det gör vi, varje onsdag, året om. Ett annat bra sätt att springa snabbt är att lära sig hålla rätt fart för rätt sträcka, så att man inte väggar för tidigt men samtidigt inte har för mycket krafter kvar när man går i mål.

Ikväll ska vi därför göra en precisionsövning, som går ut på att springa intervallerna så jämnt som möjligt. Grundupplägget är 12x400m, men det går bra att skala upp eller ner. Du väljer själv hur mycket vila du vill ha, men 30-90 sekunder kan vara lämpligt. Haken är att du inte ska titta på klockan under varje intervall, utan övningen går ut på att springa varje intervall på samma tid som tidigare intervaller – ju närmre desto bättre. Det är alltså den som har minst variation i sina tider som gör bäst ifrån sig ikväll.

På det här sättet kommer vi att öva på att känna efter hur en given fart känns. Prova gärna att fortsätta göra den här övningen på egen hand, så kommer du att kunna springa jämnare (och därför snabbare) under vårens lopp.

Ledare: Henric Fröberg