När

13 juni, 2023    
18:00 - 19:30

Var

Event Type

Äntligen är det dags för triathlontisdag igen. Denna gång kommer vi inte att köra alla tre grenar simning, cykling och löpning endast en gång utan tre gånger! Japp, du läste rätt. Det blir tri-tritisdag. Och denna vecka ses vi ute i Ljung.

Upplägget

När pandemin var som värst lanserade Super Leauge Triathlon någonting som de kallade Arena Games. Upplägget är enkelt. Kort sim i bassäng samt kortare cykel- och löpturer med hjälp av Zwift. Eftersom det är kort, men hårt, så kör man tre varv men med upplägget:

  • Varv 1: Sim – Cykel – Löp
  • Vila och uppsamling
  • Varv 2: Löp – Cykel – Sim
  • Vila och uppsamling
  • Varv 3: Sim – Cykel – Löp

Tanken är att vi ska göra precis samma sak denna tisdag. Sista varvet kommer vara jaktstart vilket innebär att den utav oss som har bäst totaltid (från varv 1 och 2) kommer att få starta sist. Lyckas vi bra betyder det att alla kommer att komma i mål samtidigt. Det här är perfekt om man vill träna på växlingar då det kommer bli ett gäng. Totaltid per varv kommer nog bli runt 15 minuter.

Simning

Blir ett kortare sim på 100-150 meter. Start vid ”Håkans brygga” och till gula bojan och tillbaka.

Cykel

Här kommer vi köra två (snarlika) alternativ.

Alternativ 1 är upp till Ljungs kyra, runda vid busshållplatsen och tillbaka. Det blir ungefär två kilometer. Vill man ha lite längre cyklar man även allén ned och tillbaka. Då får man knappt tre kilometer.

Löpning

Från växlingen och sedan upp mot vårdboendet. I den riktningen springer vi antingen 500 meter eller 750 meter innan vi vänder tillbaka.

Utrustning

Utrustningen som krävs för att delta är densamma som övriga tisdagar. Våtdräkt om du vill till simningen. Färgglad badmössa. Simglasögon om du vill. Just våtdräkten tror vi är enklast att avstå från då det dels är kortare sim men framförallt då det kan bli svårt att få på sig den mellan varven. Det är dock upp till dig.

Utöver ovanstående så behöver du en valfri cykel som kan bromsas på båda hjulen och är trafiksäker. Cykelhjälm är obligatoriskt. Och till sist men inte minst, ett par löparskor.

För vem?

För alla! Vad annars? Dagens pass skulle jag vilja säga är perfekt om man är ny då distanserna är korta och man bestämmer själv hur många varv man vill köra. Hoppas vi ses.