När

18 juli, 2023    
18:00 - 19:30

Var

Event Type

Äntligen är det dags för triathlontisdag igen. Denna gång kommer vi inte att köra alla tre grenar simning, cykling och löpning endast en gång utan två gånger! Japp, det är äntligen dags för Hexathlon ute i Ljung igen.

Detta är ett upplägg som passar alla oavsett om man är gammal i gemet eller helt ny. För om man vill kan man endast välja att köra ett varv. Det är gott nog.

Upplägget

Banbeskrivning för Hexathlon-träning i Ljung där cyklingen är 4.5 kilometer och löpning 1.25 kilometer.

Hexathlon är, vad vi tror, ett påhitt signerat av vår kreativa sektionsledare Niklas Åkerström. Kort och gott innebär det två varv av ett vanligt triathlon men utan vila emellan.

  • Varv 1: Sim – Cykel – Löp
  • Varv 2: Sim – Cykel – Löp

Efter första varvet blir det därför raka vägen ned i Ljungsjön för att simma. Detta görs med fördel utan våtdräkt då det är rätt stökigt att sätta på sig en blöt våtdräkt och vi vill ju såklart inte förlora tid.

Simning

Start som vanligt vid ”Håkans brygga”. Därifrån simmar vi till gula bojen, bort till Ljungs badplats och sen raka vägen tillbaka. Det blir cirka 300-350 meter. Vill man simma kortare så gör man det.

Cykel

Mellanakten är sen på 4.5 kilometer. För omväxlings skull cyklar vi inte denna vecka runt Ljungsjön utan tar sikte mot Ljungsbro och vänder vid infarten till Tellbyvallen. Även detta går att korta ned till valfri distans.

Löpning

Och efterrätten på denna trerättersmeny blir löpning upp till infarten till Ljungbadet och tillbaka. En distans på cirka 1.25 kilometer.

Utrustning

Utrustningen som krävs för att delta är densamma som övriga tisdagar. Våtdräkt om du vill till simningen. Färgglad badmössa. Simglasögon om du vill.

Utöver ovanstående så behöver du en valfri cykel som kan bromsas på båda hjulen och är trafiksäker. Cykelhjälm är obligatoriskt. Och till sist men inte minst, ett par löparskor.

För vem?

För alla! Vad annars? Dagens pass skulle jag vilja säga är perfekt om man är ny då distanserna är korta och man bestämmer själv hur många varv man vill köra. Hoppas vi ses.

Ledare för kvällen är Andreas Edquist och Allard Haarman.