När

25 juli, 2023    
18:00 - 19:30

Var

Event Type

Tisdag och det betyder enligt sommartraditionen att det vankas triathlon. Denna vecka kommer vi, till skillnad mot förra veckan, nöja oss med att köra ett varv med simma, cykla och springa. Det räcker helt enkelt gott och väl.

Upplägget

Denna vecka tänker vi fokusera lite extra på fart under det relativt korta avslutande löp-momentet. Vi tänker oss att simningen och cyklingen ska ske kontrollerat medan löpningen ska vara på rött.

Simning

Cirka 500m simning i Roxen från piren vi startar vid bort till ”grilludden”.

Cykel

Denna cykelrunda är bekant för er som varit ute och varit med på våra triathlon-träningar i Ekängen. Banan är även snudd på densamma som den som är under Ekängen Triathlon (som för övrigt går av stapeln den 12 augusti). Cirka 15 kilometer relativt flack cykling väntar.

Löpning

Och så det avslutande momentet. 2 kilometer löpning där vår idé är att det ska bli jobbigt. Försök att trycka på trots stumma ben. 1 kilometer ut och lika långt tillbaka.

Utrustning

Utrustningen som krävs för att delta är densamma som övriga tisdagar. Våtdräkt om du vill till simningen. Färgglad badmössa. Simglasögon om du vill.

Utöver ovanstående så behöver du en valfri cykel som kan bromsas på båda hjulen och är trafiksäker. Cykelhjälm är obligatoriskt. Och till sist men inte minst, ett par löparskor.

För vem?

För alla! Vad annars? Alla steg går att förkorta om man tycker att det är för långt och man kör alltid utefter sin egna förmåga.

Ledare för kvällen är Andreas Edquist och Allard Haarman.