När

4 juni, 2024    
18:00 - 19:30

Var

Event Type

Äntligen är det dags för triathlontisdag igen!

Dagens passupplägg

Idag blir det extra snack och tips kring utrustning, växlingar och andra tekniska moment kring ett triathlon. Perfekt om du är ny i sporten. Vi kör också igenom stora delar av banan inför helgens klubbmästerskap i triathlon.

Simning

Extra fokus på att sikta (titta vart du är på väg), så att vi inte simmar onödigt långt. 450 m simning, inklusive en australiensisk uppgång.

Cykel

2 * 7 km. Andra varvet riktigt HÅRT!

Löpning

Vi följer upp den hårda cyklingen med lika bra tryck i löpsteget för att träna på att springa fort, trots att vi cyklat benen trötta. 3 km löpning.

Banbeskrivning över träningsbanan för triathlon ute i Ljung.

Utrustning

Utrustningen som krävs för att delta är densamma som övriga tisdagar. Våtdräkt om du vill till simningen. Färgglad badmössa. Simglasögon om du vill. Just våtdräkten tror vi är enklast att avstå från då det dels är kortare sim men framförallt då det kan bli svårt att få på sig den mellan varven. Det är dock upp till dig.

Utöver ovanstående så behöver du en valfri cykel som kan bromsas på båda hjulen och är trafiksäker. Cykelhjälm är obligatoriskt. Och till sist men inte minst, ett par löparskor.

För vem?

För alla! Vad annars? Dagens pass skulle jag vilja säga är perfekt om man är ny eftersom det är lätt att anpassa sträckorna och vilka (om inte alla) av de tre disciplinerna man vill köra. Hoppas vi ses.

/Tri-sektionen