När

1 april, 2023    
08:30 - 12:30

Var

Event Type

Triathlon är alldeles för roligt att endast hålla på med under sommarhalvåret tycker vi. Därför återintroducerar vi konceptet triathlonlördagar i Ljungsbro!

Passet kommer vara mellan 08:30-12:00-ish. Varje pass kan max 20 deltagare delta på (på grund av antalet cyklar i spinningsalen) och anmälan sker enligt principen först till kvarn. Dessa lördagar är ett perfekt tillfälle för dig som inte testat triathlon innan utan vill testa att köra grenarna efter varandra. Dessa lördagar har varit och kommer att köras. Anmälan till passen når du via länken nedan.

Hur?

Likt triathlon under sommarsäsong så kommer vi även under dessa lördagar simma, cykla och springa. Den stora skillnaden är att simningen och cyklingen sker inomhus i bassäng respektive cykelsal på spinningcyklar. Löpningen däremot kommer ske längst med kanalbanken. Denna lördag ser upplägget ut som följer:

Simning
Simningen kommer att ske inne i Ljungsbro simhalls varma bassäng och pågå i en timme (08:30-09:30). Denna lördag kommer huvudserien bestå utav en spetsig pyramid där vi inleder med lite kortare samt hårdare men medan vi klättrar upp mot toppen så blir det längre och lugnare.

T1
Efter simningen så gör vi ett snabbt ombyte (max en kvart) till cykelkläder.

Cykel
Sker i cykelsalen som ligger precis i anslutning till bassängen. Med andra ord en mycket kortare T1:a än exempelvis den under Ironman 70.3 i Jönköping. På spinningcyklarnas sadlar kommer vi sitta i cirka 60 minuter (09:45-10:45). Denna lördag bjuder Niklas (Åkerström) på en tillplattad pyramid där vi kommer för enligt formeln 5-4-3-2-1-1-1-2-3-4-5 minuter hårt med 1 minut vila mellan varje.

T2
Likt T1:an så har vi även i T2:an en kvart på oss att byta om. Denna gång till löpkläder efter väder.

Löpning
Vi samlas utanför Ljungsbro simhall och tar en gemensam uppvärmningsjogg ned till kanalbanken. Väl där kommer vi springa i cirka 45 till 60 minuter (11:00-11:45/12:00). I vanliga fall brukar vi hålla till längst med kanalbanken men med tanke på vädret så kommer vi byta plats. Likt förra gången när det var rikligt med snö så kommer vi även denna gång hålla till vid Härnegatan. Vi kan kalla denna runda för Härnegatsslingan.

”Härnegatsslingan” I Ljungsbro på cirka 1100 meter.

Ett varm är som bildtexten informerar om lite mer än 1 kilometer. Tanken är att vi springer lite längre och ”långsammare”än vad vi vanligtvis kört. Vi tänker oss något motsvarande tröskelfart. Upplägget är valfritt där Niklas tänkt köra 4x2200m medan Andreas 4x1100m, det vill säga två respektive ett varv. Hur du lägger upp det är upp till dig. Antingen flera 1100m-varm, färre 2200m-varm eller varför inte 2200-1100-2200-1100m? Vi kommer hålla på i cirka 30 minuter (exkl. upp- och nedjogg som är på cirka fem minuter).

För vem?

På den frågan finns det bara ett rätt svar och det är för alla. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren så finns det plats för dig. Simningen kommer vi dela upp oss utefter fart. Hänger man inte helt med kan man alltid stå över en intervall alt. korta av. Cykeln sker i spinningsal så där kan man varken hamna efter eller cykla från någon. Och avslutningsvis löpningen. Där springer vi först gemensam uppvärmning, ett pass längst med kanalbanken och därefter gemensam nedjogg. Hur hårt eller lugnt du önskar köra är upp till dig själv. Det viktigaste är att man deltar. Det här kommer bli kul!