När

9 december, 2023    
08:30 - 12:00

Var

Event Type

Triathlonsäsongen tog slut för oss nordbor för knappt en månad sedan. I alla fall den delen av triathlon som sker 100% utomhus. Därför kommer vi likt förra vinterhalvåret att vända in och leka triathlon. I alla fall två av tre tredjedelar kommer göras innanför fyra väggar (och tak) medan löpningen görs under bar himmel.

Passet kommer vara mellan 08:30-11:45-ish. Varje pass kan max 20 deltagare delta på och anmälan sker enligt principen först till kvarn. Dessa lördagar är ett perfekt tillfälle för dig som inte testat triathlon innan utan vill testa att köra grenarna efter varandra.

Hur?

Likt triathlon under sommarsäsong så kommer vi även under dessa lördagar simma, cykla och springa. Den stora skillnaden är att simningen och cyklingen sker inomhus i bassäng respektive cykelsal på spinningcyklar. Löpningen däremot kommer ske längst med kanalbanken.

Anmälan

Anmälan till passet görs via följande länk: Anmälan 9 december!

Simning
Simningen kommer att ske inne i Ljungsbro simhalls varma bassäng och pågå i en timme (08:30-09:30). Fokus kommer att ligga på att simma längre huvudserier efter ett inledande insim och kanske någon enklare teknikövning.

T1
Efter simningen så gör vi ett snabbt ombyte (max en kvart) till cykelkläder.

Cykel
Sker i cykelsalen som ligger precis i anslutning till bassängen. På spinningcyklarnas sadlar kommer vi sitta 60 minuter (09:45-10:45) och hur denna timme läggs upp är inte ristat i sten än. Det kommer förmodligen vara lite olika inriktningar gång för gång.

T2
Likt T1:an så har vi även i T2:an en kvart på oss att byta om. Denna gång till löpkläder efter väder.

Löpning
Vi samlas utanför Ljungsbro simhall och tar en gemensam uppvärmningsjogg ned till kanalbanken. Väl där kommer vi springa i cirka 45 till 60 minuter (11:00-11:45/12:00). Upplägget är likt cyklingen inte fastslagen i skrivande stund men kommer ha lite olika fokusområden lördag för lördag. Det viktigaste är dock att vi kommer att bli trötta efter den här lördagsförmiddagen.

För vem?

På den frågan finns det bara ett rätt svar och det är för alla. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren så finns det plats för dig. Simningen kommer vi dela upp på flera banor utefter olika farter. Hänger man inte helt med kan man alltid stå över en intervall alt. korta av. Cykeln sker i spinningsal så där kan man varken hamna efter eller cykla från någon. Och avslutningsvis löpningen. Där springer vi först gemensam uppvärmning, ett pass längst med kanalbanken och därefter gemensam nedjogg.

Det här kommer bli kul!