Många tror att för att köra triathlon så krävs det att man har en våtdräkt av allra senaste modell, en cykel som väger mindre än fjäder samt ett par löparskor anpassade för triathlon. Sanningen är att det går lika bra att cykla på din pendlarhoj som du använder till jobbet och springa i de löparskorna som du använder i vanliga fall. Men här nedan kommer en kort sammanfattning på vad du måste ha och saker som är bra att ha:

Simning

För allas trevnad behövs det egentligen bara att ett par badbyxor eller baddräkt, men för att underlätta något så är ett par simglasögon bra att ha, det underlättar vid navigering (oavsett om du bröstsimmar eller kör frisim). Av säkerhetskrav har vi även våtdräktskrav på våra pass, har du ingen själv så finns det garanterat någon i klubben som har en hängandes hemma. Annars finns det billiga instegsmodeller att köpa.

Cykling

För att cykla behöver du två saker, en godkänd hjälm och såklart en cykel. Speciella cykelskor behöver du inte fokusera på (så länge du inte har en cykel med speciella pedaler). Vill man nörda ner sig ordentligt så finns det ju olika typer av cyklar, racer och tempo som underlättar och förmodligen gör dig snabbare.

Löpning

Kort och gott ett par löparskor. Det är det enda du behöver ha.

Övrigt

Vill man slippa byta om direkt efter simningen brukar många ha speciella triathlondräkter, dessa har man på sig under våtdräkten vid simningen och som är gjorda för att både kunna cykla och springa i. Handduk brukar vara bra att ha med sig för att torka av sig efter cyklingen, men även efter passet. Och till sist, icke att förglömma, torra kläder.

Sammanfattningsvis, är du erfaren så har du säkerligen koll på vad du behöver ha och saker som du inte behöver ha men har ändå. Är du ny däremot och besöker våra pass så kom ihåg att ta med detta:

  • Våtdräkt
  • Simglasögon
  • Cykel
  • Hjälm
  • Skor
  • Handduk
  • Varma kläder

Har du med dig ovanstående grejer, ja då är du redo att ta dig an denna fantastiska sport vi kallar triathlon!