Löpning

Aktiviteter

Löpning är en av grundpelarna i IK NocOut.ses gemensamma träningar och tävlingar. Vi har på kort tid etablerat oss som en av Sveriges största löparklubbar. Våra klubbmästerskap på bana har oftast fler löpare än alla andra banlopp i Östergötland ihop. 2014 blev vårt KM/DM Sveriges största banlopp, troligen genom tiderna. 2016 och 2017 gick i samma anda. Vårt KM/DM 5000 m samlar numer mer än 110  startande.

De mest besökta passen är våra intervallpass som vi har varje vecka året runt. I snitt kommer 70-100 löpare på dessa pass vilket gör att passen funkar för alla nivåer. Normalt har vi löpare som springer milen från cirka 35 minuter till de som springer på cirka 65 minuter. Ungefär lika många tjejer som killar. Åldersspannet är för tillfället från knappt 20 år till drygt 60 år.

Intervallpass funkar för alla nivåer. Så har du inte provat, kom till en träning. Vi har oftast 2-3 nya löpare varje pass som aldrig sprungit intervaller i grupp innan. Det är bara att dyka upp på passen. Ingen föranmälan krävs.

Vi har två schemalagda långpass i veckan under vinterhalvåret, lördag och söndag klockan 10.00. Passen är mellan 95 och 125 minuter långa. Har du aldrig sprungit långpass med oss innan och vill prova, kontakta någon av de ansvariga eller kom till en samling. Läs mer om vilka fartgrupper vi erbjuder längre ner på denna sida.

Under sommarhalvåret har vi ett backpass i veckan och under vinterhalvåret erbjuder vi pannlampspass.

Nedan finns en kort beskrivning av löpsektionens upplägg

Intervallpass

Intervallerna är under sommarhalvåret på friidrottsbanan Campus Valla. Under vintern kör dem istället på löparbanorna inne i Campushallen. Alla pass är onsdagar kl 20:00.

Programmet finns under undermenyn Intervallpass. För att man enkelt skall kunna hitta tidigare passbeskrivningar samlar vi dessa på denna sida.

Backträning

Under sommarhalvåret hålls backpass varje måndag. De är väldigt nyttiga inför Lidingöloppet och andra backiga lopp. På samma sätt som intervallpassen är backpassen upplagda för att passa alla nivåer.
Mer info finns under undermenyn Backträning.

Långdistanspass

Långpassen pågår hela vinterhalvåret. Vi har pass både lördagar och söndagar. Normalt startar vi klockan 10:00. Startplatsen varierar, men är oftast relativt centralt (d.v.s. det går att springa eller cykla till samlingsplatsen). Varje helg deltar totalt ca 40-50 löpare på långpassen. Under säsongen 2018/2017 erbjuder vi följande fartgrupper:

Lördagar: 5:20, 6:00 (minuter per kilometer).
Söndagar: 5:00, 5:40, 6:20.

Mer info finns under undermenyn Långpass.

Klubbmästerskap

Under årets arrangeras varje år åtta stycken klubbmästerskap i löpning. Från 400m till 15km terräng.

IK NocOut.ses maratonresor

Varje vår anordnas en maratonresa till ett maraton ute i Europa. Våren 2013 hade vi en succéresa till Paris. Söndagen 16 mars 2014  deltog många medlemmar i Barcelona Marathon och IK NocOut.se hade en arrangerad resa dit. Den 12 april 2015 slaktade många sina PB i Rotterdams maraton. I maj 2016 åkte knappt 20 medlemmar till Prag där det blev många fina tider. 2017 gick resan till Köpenhamn där många gjorde maratondebut med fantastiskt bra resultat! Senast drog vi till Wien, där man även kunde springa en halvmara.

Löpteknik/Löpskolning

Andreas Alle Weckfors har skrivit ner lite grunder om löpskolning på denna sida.

Sektionsledning

Henrik Carlberg (pannlampspass, kortare långpass)
Tina Fritzson (sektionsansvarig, intervaller)
Ola Reinicke (backpass)
Charlotta Rösing
Petter Sallnäs
Per Åhlin (långpass)

Det enklaste sättet att komma i kontakt med sektionsledningen är att maila till lopning@nocout.se eller att prata med oss på någon träning.