Tyvärr börjar den snart lida mot sitt slut… Semestern 2016. Men den har varit bra, riktigt bra! Mycket träning, mycket bad, mycket vila, mycket god mat, mycket glass och många härliga timmar med familjen. Visst är det underbart när man kan hinna med att både träna, vila och umgås med familjen! LYX!

Största delen av min semester har tillbringats vid sjön Bolmen där vi har sommarstuga. Ett av mina smultronställen på jorden.

015

Man blir liksom lugn i hela kroppen av att vara här och utsikten kan man aldrig se sig  mätt på.

Här finns också fina möjligheter till bra träning. Simma i viken, springa på fina grusvägar och cykla på härliga landsvägar .

025

Ett besök i den vedeldade bastun direkt efter ett simpass är aldrig fel!

Älskade småländska grusvägar!

En cykeltur runt norra Bolmen tillsammans med maken, där en sväng på vägfärjan Bolmia är ett trevlig inslag efter 5 mil. För att komma över från Bolmsö till fastlandet igen.

Det har blivit hårda pass, lugna pass, tidiga morgonpass, varma eftermiddagspass, intervaller, långpass, distanspass, backpass och en och annan tävling… Närmare bestämt 35 mil löpning under juli månad. Rekordmånad!

Jag har försökt att få till träningen så den passar mitt schema och upplägg inför Lidingö men även så att den ska passa familjen och övriga semesteraktiviteter. Många morgonpass i skogarna runt stugan. Men så härligt det är! Att smyga upp när familjen sover, ge sig av och väcka alla djur i skogen, och sedan komma tillbaka, bada medans familjen håller på att vakna och därefter frukost på altanen och redo för en ny semesterdag.

013      027

009

 

Intervallpassen på semestern då… Jo då, dom lockar inte riktigt lika mycket som härliga långpass och trevliga distanspass, men nödvändiga för utvecklingen. Sommarstugan ligger med backigt läge, så varför inte utnyttja möjligheten till ett bra pass!

400 meter upp för grusväg, 600 meter ner på skogsväg, vila 1 min vid badplatsen och ösa vatten över huvudet, och så på’t igen. 5 gånger fick räcka i värmen… Efter detta, raka vägen ner i sjön, med kläder och kompressionsstrumpor på.

400 meter upp

600 meter ner

Vatten över huvudet vid badplatsen

Vatten över huvudet vid badplatsen

Och så ett bad på det...

Och efter 5 varv med kuperade tusingar sitter det fint med ett bad…

Men vi har inte bara varit vid sommarstugan i Småland. En och annan utflykt har det blivit också. Bästa turen är nog trots allt de dagar vi tog vår båt, ELSA, och åkte ut några dagar i Bohuslän. Träning blev det lite så där med… Men fick i alla fall till ett härlig morgonpass på Käringön ute i skärgården. En liten mysig ö helt utan biltrafik. Lite svårt att springa långpass här, men en morgonrunda på 8 km bland både hus och klippor blev det i alla fall. Underbart start på dagen, där jag även denna gång avslutade med ett bad. Något saltare än vad jag är van vid från Bolmen.

079  094 0972016-08-03 10_24_01-GPS-pass _2016-08-03 10_24_30-GPS-pass _

 

Övrig tid på denna lilla båtutflykt blev det ”bara” semester. God mat, god glass och härliga stunder med familjen.

107      129  152

 

Juli månads bästa pass då… Det har blivit många njutarpass och många roliga pass. Karhu Run, en vinst en ljummen sommarkväll i Västervik. Bra, och kvalar in som topp tre, men inte bäst…. Falkenbergs stadslopp (separat blogginlägg på denna), fin tävling, PB på milen, en bra dag, men inte heller detta vinner.

Bäst av alla pass var ett långpass månadens sista dag. 25 kilometer landsväg, grusväg och skogsväg. Bara me, myself and I… Och skogens djur och solens värme. 20 grader och vindstilla. Det gick fort, mycket fortare än jag tänkt mig, men benen fick springa fritt och kroppen njöt. Lite vatten med i ett bälte men ingen energi, endast 2 nävar solvarma hallon vid 17,5 km som jag inte kunde motstå att plocka! Ett höjdarpass som jag kommer ta med mig i tanken tillbaka till Linköping, till höstens och vinterns rugga, mörka pass. Ett riktigt ”batteri-laddar-pass”.

001 010 (2) 006 012 (2)