Söndagen den 7 juli 2019 kunde knappast bli bättre när IRONMAN 70.3 gick av stapeln i Sveriges tionde största stad, Jönköping. I år var även tävlingen förädlad med stämpeln European TriClub Championship. På startlinjen fanns drygt 200 triathlonklubbar och 2500 startande. Av dessa representerade knappt 80 stycken vår fina klubb.

Till skillnad mot förra året så bjöd inte loppet på strålande solsken och varmt väder. Delvis var det tvärtom, men det hindrade inte de startande. När väl 1900 meter simning, 90 kilometer cykling och 21.1 kilometer löpning var avklarade visade det sig att våra rödklädda klubbkompisar gjort så pass bra att vi hamnade på pallen i European TriClub Championship. Och inte bara på pallen. Utan högst upp på den. Vi kan med andra ord numera kalla oss ”Europe’s fastest Triclub”

Hur hamnade vi där då? Jo, resultatet från de fem bästa age group-triathleterna räknades samman för att kora en klubbvinnare. Det var dock väldigt jämnt. För bara 30,9 poäng bakom oss hittar vi tvåan Stockholm City Triathlon och vi var endast 228,9 poäng före bronsmedaljören Kalmar RC Triathlon. Men nedanstående fem klubbkompisar gjorde det hela så pass bra att vi till slut stod som segrare.

• Claes Ivenborg, M45-49, 2:a med tiden 4:30:08
• Mattias Törnqvist, M50-54, 3:a med tiden 4:38:59
• Ulf Bladh, M55-59, 4:a med tiden 4:53:50
• Mikaela Karlström, F30-34, 2:a med tiden 5:13:55
• Markus Wallhagen, M45-49, 10:a med tiden 4:44:40.

Priset är dock inte bara till dessa fem. Även om de såklart ska ha alla gratulationer i hela världen för sina insater. Utan priset är till er alla. För det är ni, oavsett nivå och ambition, som motiverar, inspirerar och pushar varandra till att ta sig an och klara det omöjliga. Ni är alla helt enkelt fantastiska!

Och den stora frågan. Kommer det uppmärksammas och firas? Självklart! Se information under På Gång för triathlonträningen den 16:e juli, eller gör det enkelt för dig och klicka här: Triathlon – Fira med oss!