I lördags 6 juli 2019 skrev Lisa Ring idrottshistoria genom att vinna och ta guldmedalj i SM i Ultramarathon 100 km. Grattis Lisa! Det är magiskt kul att från dina kompisar i NocOut.se få gratulera till ytterligare en framgång. Den här gången en extra stor och glimrande framgång. Tävlingen gick i vackra Ljungskile i Bohuslän och på plats fanns även Magnus Lundberg och Christina Bovin från NocOut.se som båda sprang 50 km. Christina har också all anledning att fira som en guldbeklädd ardennerhäst eftersom hon var första dam som korsade mållinjen i klassen 50 km.

Det är lockande att skriva rubriken ”Guldregn i Bohuslän” eftersom regnet kom från tvären i STORA mängder på sant västkustmaner. Ni vet ett sådant där inspirerande ösregnsväder som gör löparskorna tunga som stövlar och som kyler som is. Knappast en dröm om man vaknar på morgonen och tänker att ”idag ska jag springa 100 km”… Om du är nyfiken att läsa mer om vad Lisa Ring tänker på under ett sånt här långt lopp, hur det är att trampa sönder blodblåsor och hur hennes planer ser ut framöver så ska du läsa vår intervju med Lisa. Den hittar du här. Där berättar Lisa även om de farter hon höll genom tävlingen och du får också veta hur många 100 km lopp hon sprungit innan hon vann SM…

Om du är nyfiken om vad som krävs för att springa ett Ultramarathon så berättar Christina Bovin mer om hennes väg från att springa Göteborgsvarvet första gången 2014 till att hyllas som vinnare i ett Ultramarathon 50 km år 2019. Läs mer här.

Intervju med Lisa Ring

Intervju med Christina Bovin