Lördagen den 16:e maj skulle Göteborgsvarvet ha gått av stapeln. Många är vi som skulle ha sprungit dessa 21.1 kilometer genom Göteborgs gator. Tyvärr blir det inget Göteborgsvarv i år på grund av rådande omständigheter kring COVID-19. Göteborgsvarvet har därför gjort om årets tillställning till ett Virtual Race. Tidigare i veckan möttes vi även av at Vansbrosimningen kommer köra en Home Edition. Vi vet att ni är många som tränat för någon av dessa eller kanske rentav båda loppen. Vi vill därmed erbjuda er medlemmar möjligheten att under kontrollerade former utföra distanserna (21.1 kilometer löpning samt 3000 meter simning) som dessa lopp erbjuder.

Först ut blir 21 kilometer och vårt alldeles egna Tinnerö Halvmaraton. En bana om fyra varv (a 5 kilometer styck) ute på Tinnerö signerad vår eminenta klubbkompis Per Åhlin där start och målgång sker uppe på Livgrenadjarmässen. För att följa rekommendationerna från våra myndigheter kommer vi ha fem startgrupper (9:00, 9:15, 9:30, 9:45 och 10:00) om max 15 startande i varje där man själv väljer vilken tid man vill starta. På så sätt vår vi ett utspritt startfält samt färre klubbkompisar i start- och målområdet. Efter avslutat halvmara kommer det finnas sallad (till dem som förbeställt), dricka samt energi. Och vem vet. Kanske blir ett och annat utlottat pris? För mer info, banbeskrivning och komma till anmälan klicka här: På gång – Tinnerö Halvmaraton!

Vi behöver säkerligen inte påminna er, men under dessa arrangemang gäller samma regler och riktlinjer som under alla våra andra pass och i samhället i övrigt. Det vill säga:

  • Stanna hemma om du känner dig det minsta sjuk.
  • Nys/hosta i armvecket
  • Håll avstånd till varandra.