Förra året arrangerade vi Tinnerö Halvmaraton. Ett lyckat event där ni medlemmar fick chansen att springa ett halvt marathon på hemmaplan då Göteborgsvarvet blev inställt. I år är det loppet framflyttat till september och ännu en gång står vi utan en halvmara på våren. Det är något vi inte kunde acceptera.

Tinnerö halvmaraton får sällskap

Därför kommer vi även i år att arrangera detta event för er medlemmar, men med en liten skillnad. Vi kallar det istället för Tinnerövarven och lägger till ytterligare två distanser utöver Tinnerö halvmaraton! Låt oss därför presentera [tänk trumvirvel]:

  • Tinnerömilen
  • Tinneröfemman

Som namnen antyder så är det 10 respektive 5 kilometer. Med dessa två distanser tillsammans med 21 kilometer så tänker vi att vi har distanser som passar alla. Oavsett ambition, nivå och mål. Det viktigaste är att man tar sig framåt och når målet (och tillika starten) vid Livgrenadjärmässen. Bansträckningen är samma för de tre distanserna. Skillnaden är antalet varv man springer, 4, 2 eller 1 varv (länk: banbeskrivning).

En dag blir en vecka

Förra året körde vi under en lördag förmiddag. För att fler ska få chansen att ta sig runt så kommer vi i år att köra från lördagen den 15 maj till lördagen den 22 maj. Vi kommer dock avsluta med en grande finale lördagen den 22 maj där vi likt som för ett år sedan kommer göra en lite tillställning av det hela.

Vi kommer att ha sju olika startgrupper med max 8 startande i varje. Start kommer att ske 9:00, 9:10, 9:20, 9:30, 9:40, 9:50 och 10:00. Du väljer själv vilken startgrupp du vill starta i (först till kvarn!). Dessa startgrupper är helt oberoende av vald distans, förväntad sluttid och tempo. På så vis får vi ett utspritt startfält, färre klungor och klubbkompisar i start- och målområdet.

Vill man vara med den 22 maj så behöver man föranmäla sig. Man väljer startgrupp, distans och om man önskar mat (en laktos- och glutenfri vegetarisk sallad) efteråt. Vill du fylla på energidepåerna så välj då ”ja” under ”mat”-kolumen vid anmälan och Swisha 100 kronor till 123 59 474 37 och skriv ditt namn följt av 22:e maj. Ex. Andreas Fröberg 22:e maj. OBS! Anmälan måste ske senast torsdagen den 20 maj.

Anmälan hittar ni under följande länk: Föranmälan Tinnerövarven!

Gediget prisbord

Alla som deltar (och som är medlemmar i IK NocOut.se) är med i utlottningen av nedanstående fina priser.

  • Ett presentkort på 5000 kronor på ICA Maxi Linköping.
  • Fyra presentkort på 500 kronor styck på ICA Maxi Linköping.
  • Fyra presentkort på 500 kronor styck på Västra Cykelaffären.

Oavsett vilken av distansarna man tar sig an så har man lika stor chans att vinna. Max en lott per person. Med andra ord får du bara en lott även om du väljer att springa alla tre distanser under veckan. Dragning av vinnare kommer att ske söndagen den 23 maj. Eventuell vinstskatt betalas av vinnarna.

Det enda du behöver göra för att vara med i utlottningen är att klara av någon av distanserna och därefter rapportera in det via följande formulär senast lördagen den 22 maj klockan 23:59: Inrapportering: Tinnerövarven!

Coronaanpassningar

Vi behöver säkerligen inte påminna er, men det är lika bra att skriva ut det. Läget kring pandemin är minst sagt kritiskt och läget inom sjukvården minst sagt ansträngt. Det är därför av yttersta vikt att ni stannar hemma vid minsta sjukdomssymptom, hostar/nyser er i armvecken och håller avstånd till varandra. Vi alla har ett ansvar i att se till så att alla våra evenemang blir säkrast möjliga och att vi följer rekommendationerna från våra myndigheter. Skulle rekommendationerna inte tillåta oss att köra kommer detta event att ställas in. Håll dig därför uppdaterad.

Lite ytterligare information hittar ni under På Gång > Tinnerövarven 2021. Kvarstår det några frågetecken så är ni välkomna att höra av er till info@nocout.se.