September bjöd på en riktig höstdag när KM på 10000 m skulle avgöras – regn, blåst och termometern stod på runt 10 grader. Vår tävling avgjordes i samband med att Akele arrangerade DM på distansen, så utöver starka NocOutare fanns det flera andra att ta rygg på. I herrklassen blev det Erik som hamnade på pallen. Erik Fall vann på strax över 35 minuter och tog hem sitt första KM-guld med god marginal. Erik Tengstrand och Erik Olsson låg länge i samma klunga, men Erik Tengstrand var lite starkare mot slutet och Erik Olsson fick brons. Nämnas kan också segraren i DM, Söderköpingslöparen Kristian Algers, som gjorde ett mycket imponerande lopp och tog hem en klar seger med tiden 32:41.6.

I damklassen var det endast en deltagare, som utöver att ta hem guldmedaljen också slog personbästa på distansen. Roligt tycker vi självklart, men vi ser fram mot att fler är med och kämpar om medaljerna nästa gång!

Nu återstår två KM innan säsongen är avklarad: KM rullskidor 9/10, och KM 1500 m 24/11