Linköpings triathlon är, som många vet, det svenska mästerskapet i triathlon på sprintdistans. Det är också SM i stafett. Ett lag består av två damer och två herrar, vilka alla genomför ett kort triathlon, för att sedan växla över till nästa lagmedlem. Alla som är minst 14 år gamla kan ställa upp.

Efter två upplagor av Linköpings triathlon har vi i NocOut fortfarande inte ställt upp med något stafettlag. Fortsätt läsa om du vill vara med och ändra på det.

Loppet går på eftermiddagen den 6 juni, med start kring kl. 16:00, så det är helt naturligt att köra detta lopp efter att man kört sitt individuella lopp tidigare under dagen. Jättemånga gör på precis det sättet.

Anmäl ditt intresse här så sys vi ihop ett antal lag utifrån det. Väsby SS Triathlon har redan sex lag anmälda. Kom igen, så utmanar vi dem! Sista anmälan är 23 maj, och eftersom det är ett svenskt mästerskap finns ingen efteranmälan. Och just det, klubben bjuder på anmälningsavgiften!

Distanserna är:

  • 265 m simning
  • 6 km cykling
  • 1,2 km löpning

Loppet är ett draftinglopp, vilket innebär att tempocyklar eller långa tempopinnar på cykeln är inte tillåtet. Den vanliga landsvägscykeln är det som gäller. Mer information finns på Linköping triathlons hemsida.

Hjälp till under Linköping triathlon

Vill du inte köra loppet men ändå vill vara med så behöver svenska triathlonförbundet funktionärer som kan ställa upp delar eller hela dagen. Just nu har de ett erbjudande till dig som vill köra loppet. Får du med dig en funktionär så får du 300 kronor i rabatt på anmälningsavgiften. Anmälan stänger måndag den 23 maj så skynda dig. Mer info hittar du här: Hjälp till under Linköping triathlon!

/Tri-sektionen