I tisdags tog triathlonsäsongen slut i samband säsongens sista träningspass ute i Ekängen. Ett pass som för övrigt avslutades i ett något sämre väder men som avslutades med sagt och bullar.

Men triathlon är alldeles för roligt att endast hålla på med under sommarhalvåret tycker vi. Därför återintroducerar vi konceptet triathlonlördagar i Ljungsbro!

När?

Nedanstående lördagar är inplanerade i dagsläget. Passet kommer vara mellan 08:30-11:45-ish. Varje pass kan max 20 deltagare delta på och anmälan sker enligt principen först till kvarn. Dessa lördagar är ett perfekt tillfälle för dig som inte testat triathlon innan utan vill testa att köra grenarna efter varandra.

Hur?

Likt triathlon under sommarsäsong så kommer vi även under dessa lördagar simma, cykla och springa. Den stora skillnaden är att simningen och cyklingen sker inomhus i bassäng respektive cykelsal på spinningcyklar. Löpningen däremot kommer ske längst med kanalbanken.

Anmälan till passen kommer att ske i separata Google Docs-dokument som finns i anslutning till På gång-inläggen.

Simning
Simningen kommer att ske inne i Ljungsbro simhalls varma bassäng och pågå i en timme (08:30-09:30). Fokus kommer att ligga på att simma längre huvudserier efter ett inledande insim och kanske någon enklare teknikövning. Vi kommer ha två banor till vårt förfogande och delar upp oss så att det blir jämna fartgrupper.

T1
Efter simningen så gör vi ett snabbt ombyte (max en kvart) till cykelkläder.

Cykel
Sker i cykelsalen som ligger precis i anslutning till bassängen. Med andra ord en mycket kortare T1:a än exempelvis den under Ironman 70.3 i Jönköping. På spinningcyklarnas sadlar kommer vi sitta 60 minuter (09:45-10:45) och hur denna timme läggs upp är inte ristat i sten än. Det kommer förmodligen vara lite olika inriktningar gång för gång.

T2
Likt T1:an så har vi även i T2:an en kvart på oss att byta om. Denna gång till löpkläder efter väder.

Löpning
Vi samlas utanför Ljungsbro simhall och tar en gemensam uppvärmningsjogg ned till kanalbanken. Väl där kommer vi springa i cirka 45 till 60 minuter (11:00-11:45/12:00). Upplägget är likt cyklingen inte fastslagen i skrivande stund men kommer ha lite olika fokusområden lördag för lördag. Det viktigaste är dock att vi kommer att bli trötta efter den här lördagsförmiddagen.

För vem?

På den frågan finns det bara ett rätt svar och det är för alla. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren så finns det plats för dig. Simningen kommer vi dela upp på två banor utefter fart. Hänger man inte helt med kan man alltid stå över en intervall alt. korta av. Cykeln sker i spinningsal så där kan man varken hamna efter eller cykla från någon. Och avslutningsvis löpningen. Där springer vi först gemensam uppvärmning, ett pass längst med kanalbanken och därefter gemensam nedjogg. Det här kommer bli kul!