Under året är det flera medlemmar som fokuserar på ultralöpning, som en del i Team NocOut Kullamannen. Därför tycker vi att det är extra kul att få bjuda in en av Sveriges mest meriterade ultralöpare till en föreläsning på Livgrenadjärmässen!

Om Frida

Frida Södermark är löpare, föreläsare, författare, med mera. Hennes främsta prestationer som löpare har kommit på ultradistanser, dvs sträckor längre än de 42 195 m som ett maraton består av. Hon har bland annat 5 SM-guld på 100 km, samt EM-guld och VM-silver på samma distans. Utöver det har hon vunnit Wings for Life två gånger, samt kommit på en imponerande åttondeplats i världens största och äldsta ultramaraton, det knappt nio mil långa Comrades i Sydafrika.

Löpningen har också tagit Frida på resor över hela världen och gett henne upplevelser, som att dricka snaps på en armenisk kyrkogård under ett långpass, tatuera in Berlins koordinater på armen, och att arrangera maratonlopp i Irak.

Om kvällen

Föreläsningen äger rum torsdag 23/3, på Livgrenadjärmässen.

  • 18:00- vi börjar kvällen med fika och mingel.
  • 18:30 – föreläsningen börjar. Frida kommer att prata om sin egna resa från att hon sprang sin första mil vid 28 års ålder, samt hur hon tänker kring att förbereda sig mentalt och fysiskt inför ett ultralopp. Paus för bensträckare halvvägs.

Anmälan

Anmälan till föreläsningen görs på denna länk.

Både föreläsningen och fikat är gratis för NocOut:s medlemmar. Inte medlem än? Ingen fara, ett medlemskap fixar du snabbt här. Medlemskap innebär, utöver roliga event som denna föreläsning, också en härlig gemenskap året om på alla våra gemensamma pass.