Höstterminen börjar lida mot sitt slut och så då även årets bassängtider som vi haft under hösten och första halvan av vintern.

Sim i mellandagarna

Vad gäller våra bantider för resten av året? Under mellandagarna kommer vi inte ha några bokade banor måndagen den 25 december och 1 januari i Ljungsbro simhall. Våra övriga tider på Tinnerbäcksbadet ska inte påverkas. Håll koll i kalendern så får du en fullständig blick över bassängtiderna (och våra andra aktiviteter)

Simtider i vår

Från årsskiftet och fram till sommaren kommer vi fortsätta att ha bassängtider både i Ljungsbro simhall samt Tinnerbäcksbadet. Under hösten har vi undersökt hur deltagandet ser ut under våra bassängtider och utifrån den information kommer vi göra några  förändringar. På grund av lågt intresse så kommer vi att ta bort tisdagskvällstiden. Onsdagsmorgnar sker en korrigering från två bokade banor till en då det inte är många som simmar under denna tid.. I övrigt kommer det fortsätta vara densamma.

Sammanfattat ser det ut så här:

  • Måndagar, Ljungsbro simhall, hela bassängen, 17:30-19:00
  • Onsdagar, Tinnerbäcksbadet, en bana, 06:40-07:40
  • Torsdagar, Tinnerbäcksbadet, två banor, 06:40-07:40
  • Lördagar, Ljungsbro simhall, hela bassängen, 08:30-10:00

Vad gäller?

Ljungsbro simhall

Under dessa tider i Ljungsbro så har vi hela bassängen för oss själva. Som extra grädde på moset så ingår entréavgiften i ditt medlemskap (som endast kostar 500 kronor per kalenderår (länk: Bli medlem)). Det enda du behöver göra är att ta med dig badkläderna och simma.

Förvänta dig inte att det finns en utpekad tränare på bassängkanten även om Pontus Forsberg ofta dyker upp (ibland även i) och instruerar från bassängkanten. Vill du simma själv så är bana 1 och/eller bana 2 reserverade för det ändamålet. Bana 3 till 7 finns det alltid ett gemensamt pass att hänga på.

Tinnerbäcksbadet

För att simma på våra tider i Tinnerbäcksbadet måste du betala entréavgiften. Antingen betalar du per tillfälle eller så skaffar du något form av stämpel-, månads- eller årskort. Klubben står för banhyran.

På dessa simpass förekommer ingen tränare på bassängkanten.. Det är dock vanligt förekommande att man hittar en klubbkompis på plats som har ett pass med sig. Torsdagar är exempelvis sedan väldigt lång tid tillbaka känt som ”paddeltorsdag”. Vilket innebär att merparten av simpasset simmas med paddlar och dolme.

Facebookgrupp – NocOut.se – Simning

Är du användare av Facebook så kan vi passa på att tipsa om vår Facebook-grupp som rör simträning. I gruppen NocOut.se – Simning publiceras bland annat inlägg om kommande pass.