Det är få personer som gillar att simma, men det är innan det lärt sig frisim. När man väl lärt sig det öppnas en värld av möjligheter. Vi vill få fler att förstå storheten i att lära sig simma. Eller för den delen, om man nu redan kan simma, vill simma fortare.

I samarbete med CoachBy håller vi kurser ett par gånger per år. Kurserna brukar vara uppdelade i tre nivåer, A, B och C.

A – Nybörjare (lär dig simma)

För att kunna gå den här kursen kräver vi endast att du ska ha grundläggande simkunnighet, det vill säga kunna simma ett par längder bröst- eller ryggsim. Efter avslutad kurs ska du kunna simma 100 meter frisim utan avbrott.

B – Fortsättning (lär dig simma bättre)

Kan du simma 200 meter frisim men tycker att längre distanser blir kämpigt? Ja, då är den här nivån något för dig. Efter avslut kurs så ska du känna att frisim är det naturliga simvalet när du tar dig an Vansbrosimmet eller en triathlontävling.

C – Snabbare (lär dig simma snabbare)

Du kan simma, men du vill simma snabbare. Målet med denna kurs är att du ska effektivisera din simning och på så vis kunna tjäna minutrar på din nästa tävling.