cykling

Att runda Vättern på cykel är ett minne för livet. Obegripligt för många men en självklarhet för andra. I NocOut.se finns många i just den gruppen som ser det som en lockande utmaning. Vätternrundan, Tjejvättern och Halvvättern och Vätternrundans andra cykellopp är välarrangerade riktigt härliga lopp att cykla. 

Det finns många sätt att cykla Vätternrundan. Ett är att köpa en startplats och sedan trampa runt själv. Vi tycker att vi har ett bättre alternativ. Cykla Vätternrundan med NocOut.se! Samma lopp men bättre starttid, säkrare klungcykling och klubbkompisar att dela upplevelsen och rundan med som en bonus! Dessutom har vi massor av bra och välplanerade träningstillfällen.

Egna startgrupper

En tradition sedan klubbens unga år är att vi har egna startgrupper i Vätternrundan. Det betyder att vi som förening får företräde till bra starttider och vi kan ge dig som medlem förmånen att cykla i säkra och bra grupper runt sjön. Vi brukar ha flera olika grupper baserat på allas ambitioner. Sub10 för de som vill cykla runt under 10 timmar osv. De flesta år har vi haft Sub9, Sub10, Sub11 och Sub12-grupper. Självklart finns många som cyklar på fler än 12 timmar också men då oftast i mindre grupper.  

Vi har färre startplatser än vad vi skulle kunna fylla. Därför finns det några krav på de som vill bli en del i NocOuts startgrupper och del i NocOuts Subgrupper:

Anmälan

Anmälan som sker året innan loppet är endast öppen för klubbens medlemmar. Man måste med andra ord vara klubbmedlem det året som man anmäler sig, för att få tillgång till de fantastiskt bra starttiderna som vi har. Det är också krav att man är medlem det år som loppet går av stapeln. Hur anmälan går till har varierat över åren och styrs till stor del av arrangören Vätternrundan.

Det är obligatoriskt att bära klubbens cykelkläder (minimum klubbens cykeltröja) under Vätternrundan. Det är en viktig säkerhetsaspekt för alla Subgrupper. Klubbens cykelkläder håller mycket hög kvalitet och är riktigt sköna. Så du kommer också att vilja ha dom under våra gemensamma träningspass inför Vätternrundan. Det finns två tillfällen att beställa kläder inför Vätternrundan. Dessa meddelas via ”På gång”. Mer om klubbens kläder kan du läsa här.

Under tidig höst kommer vi informera mer om vad som gäller inför det årets anmälan. Se till att ”Gilla” vår Facebooksida och besök regelbundet www.nocout.se. Våra startgrupper brukar bli utsålda så vår rekommendation är att vara snabb när våra unika startplatser släpps. Vid frågor så hör av dig till Cykelsektionen via cykel@nocout.se.

 

Kom rätt förberedd

Själva träningen startar redan på hösten året innan för de mest ambitiösa. Vi har distanscykling så länge väder och intresse är på topp. När höstmörkret breder ut sig så skänker vi ljus genom kul och tuffa spinningpass. De fortsätter ända fram till att vårsolen torkar upp vägarna och att vi kan börja cykla ute. Där och då börjar årets bästa tid för varje cyklist. Klubben har gemensamma distanspass varje helg och intervaller bygger extra styrka och kondition. Under våren kommer du också få chans att cykla ihop med de som har samma tidsmål och som är i samma SUB-grupp som du. Ni kommer att träna och gå igenom viktiga säkerhetsövningar tillsammans. Att cykla Vätternrundan är en fantastisk upplevelse och tillsammans ser vi till att vi kommer väl förberedda till starten i Motala i juni!

Hel- och Halvvättern

Utöver Vätternrundan kommer vi även att ha egna startgrupper i Halvvättern!!! Dubbelt bra! Håll koll på klubbens Facebooksida och under ”På gång” för mer information.