Duathlon- och triathlonsäsongen står för dörren och vad passar då inte bättre än en gästföreläsning på området? Och vem är då inte mer lämpad att berätta om sin karriär, vägen dit och motivation än Annie Thorén? Hon som har flertalet SM-guld och innehavaren av klassikerrekordet för damer (på 16 timmar och 14 minuter).

Triathleten Annie Thorén föreläser inför intresserade klubbkompisar på Livgrenadjärmässen torsdagen den 4 april 2019.
Foto: Andreas Fröberg

Det var därför föga överraskande att det var fullt med folk i Livgrenadjärmässens lokaler uppe på Garnisonsområdet som ville höra vad Annie hade att säga. Det är svårt att rättvist sammanfatta den dryga intressanta timme, men några godbitar som undertecknad tar med sig är att följande:

  • Hon flyter för bra och kan därför inte köra vattenlöpning.
  • Delmål på vägen är bra för att hålla motivationen uppe.
  • Och hon tog sin första medalj som fem åring.

Vi tackar Annie och alla besökare för att ni dök upp och gjorde kvällen till vad den blev. Vi ville även passa på att meddela att årets första duathlonträning kommer gå av stapeln tisdagen den 16:e april. Sen rullar det på fram till tisdagen den 21:e maj, då adderar vi simning och börjar våra triathlonträningar. All information kommer att finnas under På Gång på hemsidan. Håll koll där så missar du ingenting.