Nu är det dags för julvecka. Tänka sig. Vi hamnade där tillsist igen. Just på grund av julen så blir denna vecka sparsmakad vad gäller pass, men vi ska hinna med både två cykelpass och så ska såklart X-Miles 2020 sparka igång!

X-Miles är löpareventet som sträcker sig från jul- till nyårsafton. Du väljer en utmaning där du antingen ska nå 25 miles (4 mil), 50 miles (8 mil) eller 100 miles (16 mil) under dessa åtta dagar. Hur du väljer att lägga upp det är upp till dig. Antingen sprider du ut miles per dag eller så kör du lite längre när du väl kör. Och hur du tar dig framåt spelar ingen roll. Gå, jogga eller spring. Det viktigaste är att du tar dig framåt. Varje miles räknas oavsett vilket tempo man håller.

Corona-anpassningar

Vi är såklart väldigt glada för att Folkhälsomyndigheten (FoHM) uppdaterade råden åter tillåter oss träna ihop, men det är av största vikt att vi gör det på ett smittsäkert sätt genom att alla följer råden. Både för dig själv men även för dina klubbkamrater.

All träning som sker fysiskt och inte virtuellt kommer att ske i smågrupper. Dyker det exempelvis upp åtta stycken till en fartgrupp för ett distanspass så ska denna grupp delas upp i två mindre grupper om fyra stycken i varje. De två grupperna ska då hålla ett större avstånd till varandra. Inom gruppen så ska man inte heller springa ”axel mot axel” utan se till att ha avstånd till varandra. Möter vi folk så springer vi alla på ett led och gör plats så att man kan mötas med avstånd.

Utöver ovanstående så gäller även nedanstående på våra pass:

  1. Känner du dig det minsta sjuk så stannar du hemma.
  2. Håll avstånd till varandra.
  3. Behöver man nysa, hosta, snyta sig så kliver man åt sidan.
  4. Lyssna alltid på direktiven från våra ledare.

Att träna i grupp och gemensamt är ingen rättighet så därför är det av yttersta vikt att vi alla följer de uppsatta råden. Missköter vi oss så kommer garanterat råden från FoHM återgå och bli av kraftfullare karaktär. Vi som klubb kommer då vara redo att snabbt återigen ställa in våra fysiska pass.

Vecka 52: träningspass

Måndag – Kortpass
TisdagVirtuella cykelintervaller
Onsdag
TorsdagJulaftonX-Miles 2020!
FredagJuldagen – X-Miles 2020!
LördagAnnandag jul – X-Miles 2020!
Söndag –  Zwift MeetUp (cykel) och X-Miles 2020!

Dela med dig

En av klubbens grundpelare är gemenskap. Dela gärna med dig av dina upptåg genom att använda #nocout på Instagram så kan vi nå lite digital samhörighet. Vi kan även tipsa er om att följa hashtaggen #nocout så riskerar du inte att missa något av dina kamraters äventyr.