Från midsommarafton och tio dagar framåt körde vi premiären av X-IRON. Vad var då X-IRON? Man kan enkelt säga en sommarutmaning liknande vinterns X-Miles. Skillnaden mellan dessa två var dock att X-IRON utöver löpning även innehöll grenarna simning och cykling. Målet för deltagarna var att klara antingen en halv eller hel IRONMAN-distans utspritt över dessa dagar. Hur man la upp det var helt upp till deltagaren.

För den oinvigde innebär det att någon av dessa två med medföljande distanser skulle klaras av:

Halv IRONMAN (70.3 miles)

  • Simma: 1900 meter
  • Cykla: 90 kilometer
  • Gå, jogga eller spring: 21 kilometer

Hel IRONMAN (140.6 miles)

  • Simma: 3800 meter
  • Cykla: 180 kilometer
  • Gå, jogga eller spring: 42 kilometer

Summering

Totalt var det 49 personer som var uppskrivna i arket för rapportering av sin framfart. Av dessa personer så var det totalt 45 som tog sikte och klarade av distansen för en halv IRONMAN. Av dessa så var det även 19 stycken som fortsatte och även totalt klarade av en hel. Vi är mycket imponerande av era insatser och hur ni klarade av denna utmaning. 20 av alla deltagarna har meddelat att man även önskade belöningen, tygmärket nedan.

Märket beställs på söndag kväll så har du ännu inte meddelat att du önskar ett (förutsatt att du klarat utmaningen såklart) så har du några dagar till på dig. Du som inte är medlem i IK NocOut.se får dock betala en symbolisk summa om 20 kronor för tygmärket. För att få ett så mailar du dina uppgifter (namn och adress) till info@nocout.se senast söndagen den 1 augusti.

Nyhet för 2022

Vi tyckte att det här var en rolig grej så därför planerar vi såklart även för att köra det nästa sommar. Vi kan dock redan nu meddela er att vi även kommer lägga till distansen för en olympisk triathlon. Den distansen innebär 1500 meter simning, 40 kilometer cykel samt 10 kilometer löpning. Med det hoppas vi att fler av er kommer att vilja delta.

Har du feedback eller idéer för X-IRON så är du välkommen att höra av dig till info@nocout.se.