Nu vågar vi nästan säga att sommaren är här. Kvällarna är ljusa och vattnet i våra närliggande sjöar blir varmare och varmare. Underbart tycker vi alla. Under årets lopp finns det många högtider att uppmärksamma. Sommaren har sin midsommar och vintern sin julafton. Mellan jul och nyårsafton har vi även löpareventet X-Miles. Vi kände att sommarhalvåret också behövde en utmaning och därav föddes X-IRON.

Vad är X-IRON?

X-IRON är en tio dagar lång utmaning mellan fredagen den 25 juni (midsommar) och söndagen den 4 juli där du ska simma, cykla och springa/jogga/promenera antingen en halv eller hel IRONMAN-distans. Vilka är de totala distanserna kanske du undrar?

Halv IRONMAN (70.3 miles)

  • Simma: 1900 meter
  • Cykla: 90 kilometer
  • Gå, jogga eller spring: 21 kilometer

Hel IRONMAN (140.6 miles)

  • Simma: 3800 meter
  • Cykla: 180 kilometer
  • Gå, jogga eller spring: 42 kilometer

Likt X-Miles är det upp till dig att själv bestämma hur du lägger upp det. Gör allting på en dag om du känner för det eller sprid ut det i mindre distanser under dessa tio dagar (rekommenderas). Cykla lite en dag, simma en annan och löp en tredje alternativt någon kombination. Det är helt enkelt upp till dig. Se det här som en rolig utmaning att börja sommaren med. Kanske för att testa en ny träningsform som du i normala fall inte brukar träna.

Dessa tio dagar kommer innehålla en hel del pass arrangerade av klubben vilket vi tror kommer underlätta för er att få ihop er mängd.

Inrapportering

Som under X-Miles rapporterar du in din framfart i ett Google Kalkylark. Lägg in ditt namn och så lägger du dag för dag in vad du genomfört. Kolumnerna (C och D) visar hur långt du har kvar för att klara av för respektive distans (halv eller hel IRONMAN-distans). Du väljer såklart vilken distans du vill ta sikte på och för att klara märket behöver du bara klara av den du valt.

Länk: Inrapportering X-IRON!

Tygmärke?

Självklart ska X-IRON likt X-Miles också belönas med ett tygmärke.

Alla som klarar sin valda utmaning kommer att belönas med ett tygmärke. Du som inte är medlem i IK NocOut.se får dock betala en symbolisk summa om 20 kronor för tygmärket. Efter avslutad och avklarad utmaning mailar du dina uppgifter (namn och adress) till info@nocout.se senast söndagen den 11 juli. Därefter kommer tygmärkena att beställas och tillsist skickas ut per post till dig. Det tar sedan någon månad eller två tills att vi får tygmärket levererat till oss, men håll ut.

Notera sista datumet för anmälan för märket. Missar du det så kommer det tyvärr inte beställas ett åt dig.

Vilka får vara med?

Alla får såklart vara med, även du som inte är medlem (vill du bli det så kostar det ynka 500 kronor för ett helt kalenderår (klicka här)). Gillar du att träna eller vill ge dig på någonting nytt så är det bara att hoppa på tåget. Sprid eventet med vinden till era träningsvänner som vill ha en kul utmaning. Och glöm inte bort att rapportera din framfart i sociala medier med hashtag #XIRON så att vi kan inspirera och peppa varandra.

Nu laddar vi batterierna för härliga upplevelser i dagarna mellan midsommar och kanske semestern – Let’s do the X-IRON!