Här kommer sammanfattad information om året 2023 med triathlonsektionen.

Ny sektionsledare i Emma Hektor

Vi tackar Erica Swahn för hennes strålande insatser. Nu har hon dock viktigare saker att engagera sig i den närmsta tiden. Men vi har kvar henne som proffs-tyckare och ledare för tri-pass även framöver.

Som efterträdare har vi ”Guld-Emma” som vi kallar henne. Emma är det knappast någon i klubben som missat. Nu har vi lyckats värva henne till ledningen av vår heta tri-sektion.

Triathlonlördagar fortsätter!!!

Succékonceptet Triathlonlördag fortsätter! Innan sommaren har vi ett par ytterligare tillfällen att testa detta, om du inte redan testa det vill säga. Triathlon är för roligt för att endast köra det under den varma delen av året. Därför simmar och cyklar vi i Ljungsbro simhall, och springer sedan i området utanför. Följande datum har vi inbokade under våren:

 • 1 april
 • 6 maj

Årets KM:

Vi kommer självklart arrangera ett antal klubbmästerskap inom sektionen. Följande har vi planerat. Planerade datum för dessa KM kan du hitta i KM-kalendern 2023.

 • Simning 100 m frisim
 • Duathlon sprintdistans (cykla + springa + cykla)
 • Swimrun
 • Triathlon sprintdistans
 • Triathlon olympisk distans
 • Simning ca 2500 m öppet vatten

Big Day Training

Vi planerar att arrangera två större träningsdagar under sommaren. Under dessa dagar kör vi alla tre sporterna med två olika fokus.

Det första tillfället fokuserar vi på teknik i sporterna samt de olika tekniska momenten kring växlingar, simning i öppet vatten, osv. Perfekt för alla nivåer och ett tillfälle att lära sig bra knep av varandra.

Det andra tillfället fokuserar vi på att samla lång tid med aktivitet. Kanske en bra uppladdning för dig som ska köra Kalmar eller bara älskar vår sport så mycket att du vill köra så mycket det går?

Självklart är det fritt att anpassa efter egna önskemål och dagsform.

 • Teknikfokus prel. 3 juni
 • Volymfokus prel. 29 juli

Swimrun-äventyr

Vi har tankar på att arrangera ett Swimrun-äventyr. Det här kanske innebär en gemensam resa till anlagda swimrun-banor eller liknande. Hittills är det mest en idé som vi funderar på att genomföra om vi tror tillräckligt stort intresse finns.

Kanske blir det en endagsresa med umgänge, swimrun i olika fartgrupper och mat. Vem vet?! Det är vi – klubben och dess medlemmar – som får avgöra vad och om det blir av.

Låter detta intressant? Mejla gärna till triathlon@nocout.se om du vill vara med på detta, som deltagare eller om du kan tänka dig att vara med i planering och arrangemang.

Information kring simning

Vill du simma med klubben? Kolla då in vår facebook-grupp ”NocOut.se – Simning” för att få mer information om vad som simmas härnäst. För att hitta vilka tider vi har bokade banor i Linköpings och Ljungsbros simhall kan du titta under På Gång på hemsidan.

Som vi alla vet är det snart dags för öppning av den nya simhallen i Linköping. Följande tider kommer klubben ha bokade banor till att börja med:

 • Tisdagar 19:30 – 20:30: 50 m-bassängen (avdelad till 25 m)
 • Torsdagar 06:40 – 07:40: 50 m-bassängen (hela längden)

Vi utvärderar och ser om banorna är lagom till antal och så vidare. Behövs fler banor eller justering tiderna eller vad som helst får vi hantera det som det kommer. Men här vi något att utgå i från!

Upplägget kring säsongen

I mitten av april planerar vi börja med våra Duathlon-tisdagar där vi varvar mellan löpning och cykling i olika tuffa och roliga intervallupplägg. Så fort värmen stigit nog i vattnet övergår vi till Triathlon-tisdagar där vi också inkluderar simning i upplägget. Vi har fått bekräftat att vi kan hålla till på våra favoritplatser i Kaga, Ekängen och Ljung.

Triathlonlördagar fortsätter ett tag till enligt ovan. Vid stort intresse kan liknande lördagar även planeras in under sommaren, då med alla sporterna utomhus. Två liknande lördagar är redan inplanerade i våra Big Day Training.

Kom och kör våra KM! Umgås, träna och samla poäng till årets klubbmästare med oss. Vi blir gladare för varje extra deltagare vi har.

Vill du engagera dig i triathlonsektionen?

Vi vill alltid ha fler kompisar som är med i att leda träningspass, fartgrupper eller vad som helst annat! Mejla till triathlon@nocout.se eller skriv direkt till Niklas Åkerström på Messenger.

Vi ses!

/Tri-sektionen