Igår, sista lördagen i mars och dagen innan sommartid, simmades det som vanligt i Ljungsbro simhall. Det som däremot inte var ”som vanligt” var att klubbmästerskapet i 100m frisim arrangerades. 23 glada och morgonpigga klubbkompisar, fördelat på 8 damer och 15 herrar, stod på bassängkanten redo att simma de fyra längderna i den knappt 30 grader varma 25-metersbassängen.

Vi inledde förmiddagen med damernas två heat. I det fösta av två damheaten var förmiddagens yngsta deltagare Kjerstin Schouten snabbast. Så pass snabb att hon lyckades ta hem tredjeplatsen. Kampen kring den ädlaste valören var lite jämnare men där Mikaela Karlström (som kom direkt från sitt avslutande skift på brandstation) var starkast. Esther Visser fick därmed nöja sig med silverplatsen. Vi fick därmed en omvänd topptvåa i jämförelse med onsdagens KM på 3000m där Esther tog förstaplatsen före Mikaela (Läs mer: Resultat KM 3000m).

Topp tre på damsidan. Kerstin Schouten (3:a), Mikaela Karlström (1:a) och Esther Visser (2:a).

På herrsidan skulle det visa sig att ett förnamn på J och helst Johan i namnet skulle vara ett vinnande koncept för att få en medalj. Karl-Johan Arklid drog det längsta strået och vann. Vilket förövrigt var hans första KM-medalj. Tätt efter Karl-Johan simmade Jonas Klang in på en hedersvärd andraplats före Johan Nikesjö som simmade in på en tredjeplats.

Topp tre på herrsidan. Johan Nikesjö (3:a), Karl-Johan Arklid (1:a) och Jonas Klang (2:a).

Topp tre på dam- respektive herrsidan blev därför som följer.

Damer

  1. Mikaela Karlström – 1:15.2
  2. Esther Visser – 1:17.8
  3. Kjerstin Schouten – 1:23.0

Herrar

  1. Karl-Johan Arklid – 1:02.5
  2. Jonas Klang – 1:05.3
  3. Johan Nikesjö – 1:09.4

En utökad resultatlista hittar du här: Resultat KM 100m frisim (dam/herr)

Nu tar våra klubbmästerskap uppehåll en månad. Nästa tävlingar kommer ske i maj då både KM i duathlon (9 maj) samt KM i swimrun (20 maj) går av stapeln.

Resultatarkivet är uppdaterat

Är du nyfiken på att se tidigare års resultat? Ja, då kan vi tipsa om att resultatarkivet är uppdaterat med tidigare års resultat för 100m frisim och alla andra KM (tack Tomas Hektor!). Du hittar det här: Resultatarkiv – Klubbmästerskap.